Van 5.5'le sallandı

09 Kasım 2011 11:22  

 

Van 5.5'le sallandı

Merkez üssü Van Gölü olan deprem, kenti vuran 7.2'lik depremden bu yana yaşanan en büyük sarsıntı oldu.

Van'da saat 00.05'te merkez üssü Van gölü olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremde can kaybı olduğu yönünde herhangi bir bilgi gelmezken, kentte panik yaşandı.

23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik depremden bu yana artçıların yaşandığı Van'da, bu deprem, şu ana kadarki en büyük sarsıntı olarak kayıtlara geçti.

Kandilli Rasathanesi, ilk açıklamasında depremin merkez üssünün Bitlis Kavuştuk-Adilcevaz olduğunu duyururken, bu bilgi daha sonra Van Gölü şeklinde revize edildi.

Yaklaşık iki hafta önce yaşanan 7.2'lik depremden bu yana Van'da bulunan NTV ekibinden Özgür Yılmaz, 5.5'lik deprem anında otelde bulunduklarını ve şiddetli sarsıntı nedeniyle panik yaşandığını bildirdi.

Bu arada Amerikan Jeoloji Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 5,6 olarak açıkladı.

"OLUMSUZLUK YOK"
Öte yandan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, depremin Adilcevaz'ın Kavuştuk, Göldüzü ve Akçıra köylerinde tedirginlik yarattığını söyledi.

Vatandaşın depremden sonra tedirgin olduğunu ancak depremde can kaybının olmadığını, kendilerine olumsuz bir bilginin yansımadığını kaydeden Vali Yılmaz şunları söyledi:

''Depremden hemen sonra Kavuştuk köyünü ve Adilcevaz'a bağlı Aydınlar Belde Belediye Başkanını aradım. İlçede tedirginlik dışında bir olumsuzluk yok. Yalnız köylülerin çadır talebi var.

Geçen hafta Adilcevaz'da çadır dağıttığımız köylüler vardı. Bu depremin ardından tekrar çadır talebi olunca, Kızılay Genel Müdürünü aradım. Kızılay'ın üç ekibi kavuştuk köyüne hareket ediyor. Çadırlar Akçıra, Göldüzü, Kavuştuk gibi köylerde talebi bulunan köylülere dağıtılacak.''

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0