Ünlü edebiyatçı intihar etti

08 Ocak 2013 23:47  

 

Ünlü edebiyatçı intihar etti

Sinemaya uyarlanan ve Okan Bayülgen ile Müjde Ar'ın başrollerini oynadığı Ağır Roman kitabının yazarı Metin Kaçan intihar etti.

Çengelköy Polis Merkezi’ne giden taksi şoförü Yüksel Güçlü, Metin Kaçan olduğunu söyleyen bir kişinin fotoğraf çekeceğini söyleyip yavaşlamasını istediğini, yavaşlayınca da cüzdanını ve telefonunu bırakıp otomobilden fırlayıp korkulukları aşarak kendini Boğaz’a bıraktığını aktardı.

Ünlü edebiyatçı Metin Kaçan'ın intihar haberi ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan'ın doğrulamısının ardından edebiyat dünyasında geniş yankı buldu. Ünlü yazarın bu beklenmedik intiharını yakın dostlarından Yazar Metin Celal ile konuştuk.


Metin CELAL: HOŞ GÖRMEYİ BİLİRDİ

Metin'le arkadaşlığımız 25 yılı geçmiştir. Ağır Roman'ı yazdığı dönemden beri tanırım. Ağır Roman'ı satır satır anlatması hala kulaklarımdadır. Birlikte çok günlerimiz geçti. Çok badireler atlattı, sıkıntılar çekti, hepsini müthiş bir yaşama sevinci ile aşmasını bildi. Çok zeki, şakacı, gözlerinden ateşler fışkıran bir arkadaş. Ne yapsa, ne etse hoş görmenizi sağlardı. Hoş görmeyi bilirdi. Yanımızda olmasa da çok sık andığımız, şakalarını, hınzırlıklarını paylaştığımız bir arkadaşımız. O nedenle bu habere inanamıyorum. Yine bir hoşluk yaptığını düşünüyorum. Bizi, tüm arkadaşlarını, sevenlerini aldatmış, şaka yapmıştır diyorum. Ağır bir şaka, kaldırmak, taşımak mümkün değil. Çıkıp gelecektir.

Geçtiğimiz Pazar günü sabaha karşı meydana gelen olayı panik içinde karakolda anlatan taksi şöförü Yüksel Güçlü şu ifadelere yer verdi; “Bana yazar Metin kaçan olduğunu söyledi. Üsküdar’da evi varmış oraya gideceğini söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmediği için yavaşladım. Ben ne olduğunu anlamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı. Ben müdahele edemeden koşarak korkuluklara ulaştı ve kendini aşağı bıraktı.”

Polis ekipleri köprü üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemesinin ardından bir kişinin taksiden inip kendini boşluğa bıraktığını görmelerinin ardından arama kurtarma çalışması için Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi’ne haber verildi. Yapılan aramalarda hiç bir ize rastlanmadı. Polis, ellerindeki cüzdan ve telefonu tutulan zabıtlarla birlikte Üsküdar Cumhuriyet Savcılığgına gönderdi.

METİN KAÇAN

Ailesi, Metin Kaçan altı aylıkken İstanbul 'a geldi. Kasımpaşa Lisesi'ni 2. sınıftan bıraktı. Mizah dergilerinde yazılar yazmaya başladı. İlk makalesi 1985 yılında Gırgır Dergisinde yayınlandı. Kısa öykülerle, edebiyat dünyasına Jak Laban ve Andante takma isimleri ile yazılar yazdı.[1] Daha sonra 'Ağır Roman' piyasaya çıktı ve senaryolaştırılarak, filme alındı. Ardından tiner kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı 'İstedikleri Yere Gidenler' isimli kitabı Kemal Aratan'la birlikte hazırladı. Ağır Roman 2003 yılında Fındık Sekiz 2008 yılında Almanca'ya çevrildi. Fransızca'ya çevrilen Ağır Roman 2012 yılında Acdes Sud Yayınevi tarafından yayınlanacak. Abisi karikatürist Hasan Kaçan, küçük kardeşi Fatih Kaçan aktördür.

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013 23:55

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0