Ulaşım zammına 'dava' sinyali

08 Ekim 2012 13:23  

 

Ulaşım zammına 'dava' sinyali

Daha önceki zamları iptal ettiren avukat Arif Ali Cangı, Meclis’te görüşülecek fiyat ayarlaması öncesi, daha önceki iptallerden doğan ücret farklarının iadesini istedi...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 8-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak toplantılarda ulaşıma zam konusunda karar verecek. Üç yıl önceki zam kararını iptal ettiren Birlikte Başaracağız Platformu’nun avukatı ve EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı ise tahsil edilen fazla ücretler verilmeden zam yapılmamasını istedi.

2009 öncesinde
Cangı, 1 Haziran 2009’de yapılan zammın Birlikte Başaracağız Platformu’nun açtığı davada iptal edildiğini belirtti. Mahkeme kararının uygulanmasını isteyen Cangı, “Mahkeme kararları gereğince, 1 Haziran 2009’dan bu yana hukuka aykırı zamlı tarifelerle tahsil edilen fazla ücretlerin geri verilmesi için gereken kararın alınmasını ve hemen uygulamaya konulmasını istiyoruz” dedi.

Cangı, tarifenin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale edilmesini olumlu bir gelişme olduğunu ancak borç ödenmeden zam yapılacak olursa buna gerekli tepkiyi göstereceklerini söyledi.

Hürriyet

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012 13:39

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0