Türkiye'nin uğursuz günü

24 Ocak 2010 17:27  

 

Türkiye'nin uğursuz günü

Türkiye bugün kültür ve sanata en çok yatırım yapan değerli insanlarından birini, Şakir Eczacıbaşı'nı kaybetti. Ancak biraz geçmişe bakıldığında Türkiye'nin 24 Ocak'ta üç önemli değerini daha kaybettiği görülüyor.

24 Ocak tarihi Türkiye tarihi açısından kara bir gün. Bundan tam 17 yıl önce, karlı bir Ankara sabahında arabasına konulan hain bir bomba ile ünlü gazeteci Uğur Mumcu'yu kaybettik. Tarihler tam 24 Ocak 1993'ü gösteriyordu...

Mumcu için bugün yurdun çeşitli yerlerinde anma törenleri düzenleniyor.

OKKAN'A SUİKAST

Türkiye'nin yine bir 24 Ocak'ta kaybettiği diğer değeri Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'dı. Okkan ve 5 arkadaşı, Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde uğradıkları hain bir saldırı ile şehit düşmüşlerdi.

Okkan için de bugün şehit olduğu yerde anma töreni düzenlendi.

İSMAİL CEM HASTALIĞINI YENEMEDİ

Türkiye’nin en uzun süre görev yapan dışişleri bakanlarından biri olan İsmail Cem de yine bir 24 Ocak günü hayata gözlerini yumdu. Kanser tedavisine bağlı olarak bağışıklık sistemi zayıflayan ve enfeksiyon gelişen İsmail Cem’in yaklaşık bir ay süren tedavisi sonuç vermedi ve Cem 24 Ocak 2007 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

ECZACIBAŞI'NI DA KAYBETTİK

Türkiye'nin yine bir 24 Ocak'ta en son kaybettiği değer ise bugün ölüm haberi gelen Şakir Eczacıbaşı oldu. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Şakir Eczacıbaşı bir süredir kanser tedavisi gördüğü VKV Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Şakir Eczacıbaşı'nın ölümü iş ve sanat dünyasını yasa boğdu.


Hurriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0