Türk uçağına bomba tehdidi

23 Ocak 2010 11:34  

 

Türk uçağına bomba tehdidi

Almanya'dan Türkiye'ye gelen bir yolcu uçağı, bomba tehdidi nedeniyle Selanik'e acil iniş yaptı.

İZMİR - Polis, uçağın tuvaletinde "bugün öleceğiz" yazan İngilizce bir not bulunduğunu ve pilotun bu nedenle Selanik havaalanına acil iniş yaptığını açıkladı.

Stuttgart-İzmir seferini yapan Türk yolcu uçağı aramalar yapıldıktan sonra, ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine, saat 21.50'de Selanik havaalanından ayrıldı.

İzmir uçağı saat 22.40'ta Adnan Menderes Havalimanı'na indi ve uçaktaki yolcular, Dış Hatlar Terminali'ne alındı.

Uçaktaki yolculardan ismi açıklanmayan bir erkek yolcu gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınan yolcunun sorgulamasının sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan yolcunun, uçak görevlilerinin yaptığı aramada çantasında tuvaletteki yazının renginde kalem bulunarak, Selanik'te Yunan polisi tarafından gözaltına alınıp yeniden uçağa bindirilen kişi olduğu belirtildi.

Bu arada, uçaktaki diğer yolcular, işlemlerinin tamamlanmasının ardından havalimanından ayrıldılar.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şubesine bağlı uzman polisler, tüm yolcuların parmak izleri ve yazı örneklerini aldı. Yolcuların parmak izi ve yazı örneklerinin, tuvaletteki yazının kim tarafından yazıldığının belirlenmesi amacıyla alındığı bildirildi. Bazı yolcuların olayın şokunu üzerinden atamadıkları ve ağladıkları görüldü.

İşlemleri tamamlandıktan sonra havalimanından ayrılmak için Dış Hatlar Terminali'nden çıkan yolculardan Durmuş Canarslan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uçak Almanya'dan ayrıldıktan bir süre sonra kaptan pilotun yolcu kabinine geldiğini ifade eden Canarslan, ''Kaptan pilot, bir kişinin tuvaletin aynasına yazı yazdığını, eğer şaka amacıyla yazıldıysa bu kişinin çıkarak söylemesini, yoksa uçağı indireceğini belirtti. Kimse yazı yazdığını söylemeyince uçağı Selanik'e indirdi'' dedi.

Uçak havadayken kabin görevlilerinin yolcuların üzerini ve çantalarını aradığını belirten Canarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Arama sırasında ismini bilmediğimiz bir yolcunun çantasında, tuvalette yazılan yazının renginde bir kalem bulundu. Uçak Selanik'e indikten sonra çantasında kalem bulunan yolcu Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Bir süre sonra bu yolcu yeniden uçağa getirildi. Ancak, uçak görevlileri tarafından hiçbir yolcunun oturmadığı koltukların bulunduğu yere oturtuldu. Ben ve bazı yolcular da 'Bu kişi şüpheliyse niye bizimle aynı uçağa bindiriyorsunuz' diyerek tepki gösterdik.''

Yolculardan Aziz Özyılmaz ise uçakta yaşanan olayda heyecanlandığını ve korktuğunu dile getirerek, ''Yarın oğlumun doğum günüydü. Aklımdan çok şey geçti. Eğer bana bir şey olsaydı, oğlumun doğum gününü hiçbir zaman kutlayamayacaktım'' dedi.

Bu arada, uçağın tuvaletinin aynasına yazılan ''Bugün öleceğiz, bomba'' şeklindeki yazının ingilizce yazıldığı öğrenildi.

Adnan Menderes Havalimanı'na gelen SunExpress Havayolları Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uçakta 62 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğunu kaydetti. Alyamaç, ''Uçağın kabin görevlisi, tuvalet aynasında 'bugün öleceğiz, bomba' şeklinde yazı görmüş. Bunun üzerine Selanik'e inen uçakta yapılan aramada bomba bulunamamış'' dedi.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0