Türk modasında şenlik zamanı

03 Mayıs 2009 23:17  

 

Türk modasında şenlik zamanı

Galatamoda Festivali, İstanbul’un moda merkezine dönüşen Akaretler Sıraevler’de 6-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Festivale 31 Türk tasarımcı en son kreasyonlarıyla katılıyor

İstanbul’un moda merkezi Akaretler Sıraevler’de ikincisi gerçekleşecek “GalataModa Festivali Akaretler“ başlıyor. 6-10 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin en önemli moda tasarımcılarından 31 tanesi özel olarak hazırladıkları koleksiyonlarını tüm İstanbullular’a sunacak. Moda Tasarımcıları Derneği tarafından iki yıl içinde gerçekleştirilen sekizinci festival olacak olan “GalataModa Festivali Akaretler”in en büyük amacı Türk tasarımcılarının ürünlerini daha geniş kitleler ile buluşturmak.

Genç modacılar da katılacak
Ünlü modacıların yanısıra, birçok genç tasarımcıya da tasarımlarını tanıtma imkânı sunan organizasyon kapsamında tasarım okullarından öğrenciler de ünlü tasarımcılar ile bir araya gelme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buluyor. Beş gün boyunca saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak olan festival süresince Akaretler Sıraevler’ de ünlü tasarımcıların da katılacağı farklı etkinlikler gerçekleşecek. Akaretler Sıraevler’de kendilerine ait kabanalarda, birbirinden şık koleksiyonlarını modaseverlerle buluşturacak olan tasarımcılar, modaseverleri yeni sezonda modaya doyuracaklarını iddia ediyor. Festivale katılacak olan genç moda tasarımcısı Yasemin Özeri; festivalin tasarımlarının görünmesi açısından hem de satış açısından iyi bir fırsat sunduğunu ifade ediyor. Daha önce Ege İhracatçılar Birliği’nin organize ettği Moda Tasarım Yarışması’nda ikinci olan Özeri, GalataModa gibi organizasyonların artması gerektiğini vurguluyor.

GalataModa Festivali’ne katılan tasarımcılar
Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Ezra-Tuba Çetin (Etcetura), Simay Bülbül, İdil Tarzi, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi (Elaidi), İdil Tarzi, Gamze Saraçoğlu, Müge Ersin (Atelie Yume), Sertaç Delibaş, Aslı Güler, Özlem Kaya, Özgür Mansur, Elif Cığızoğlu, Ayşe Deniz Yeğin (Tasarım D), Nazlı Çetiner (MandalinaRossa), Yasemin Özeri, Bihter Aida Pekin (AidaPekin), Niyazi Erdoğan (Nesign), Zeynep Erdoğan (Catzcabaret), Berna Canok Özay, Ayşe Brav, Özlem Ahıakın (İkon), Zeynep Tosun, Mine Kerse, Founta Şerif Oglou, Günem (İki’s Design), Öykü Thurston, Müge Alkan (Fringe), Yaprak Yasa Karacalı, Rana Canok.

Lüks alışveriş artık internette
Artık Türkiye’de de internetten lüks alışveriş yapmak mümkün. Limango ve Markafoni adlı internet siteleri sayesinde bir çok markanın çeşitli ürünlerine avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz. 

Sınırlı sayıdaki seçkin ürünlerin %70’e varan indirimler ile 5 ila 7 gün arasında değişen sürelerde satışa sunan limango müşterilerine ayrıcalıklı bir alışveriş yapma fırsatı tanıyor.İlk kampanyasına 1 Temmuz’da başlayan markafoni ise tıpkı limango gibi dünyanın en tanınmış markalarının seçkin ürünlerini tüketicilerine sunuyor. Her iki internet sitesinin ortak özelliği üyelik sisteminin diğer internet sitelerinden farklı olması. Sadece davet ve referans yoluyla üye kabul eden siteler şimdiden modaseverlerin gözdesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0