Tuðamiral Türker Ertürk: Þýk'ýn kitabýný okumak için yanýp tutuþuyorum...

29 Mart 2011 01:51  

 

Tuðamiral Türker Ertürk: Þýk'ýn kitabýný okumak için yanýp tutuþuyorum...

Balyoz Ýddianamesi'nde adý geçen Emekli Tuðamiral Türker Ertürk, "Ahmet Þýk'ýn basýlmamýþ kitabýný sildiler, imha ettiler ve yok ettiler. Ýþte geldiðimiz ileri demokrasi budur. Bu kitabý okumak için yanýp tutuþuyorum. Yaptýklarý yeterli deðil, tekrar yazabilir. Bence kafasýna kurþun sýkýn. Çünkü o düþünüyor ve sorguluyor" ifadesini kullandý.

Deniz Harp Okulu Komutanlýðý görevini yürütürken rütbesinde 4 yýllýk bekleme süresini doldurduðu halde, Balyoz iddianamesinde adý geçtiði ileri sürülerek terfi ettirilmeyince 2010 YAÞ toplantýlarý sonrasý istifa eden Emekli Tuðamiral Türker Ertürk, memleketi Trabzon'dan yayýn yapan bir internet sitesine politik yazýlar yazmaya baþladý. Ertürk, bugün yayýnlanan 'Kafalarýna kurþun sýkýn' baþlýklý yazýsýnda Ýngiltere'ye yaptýðý ziyareti ve Ahmet Þýk'ýn tutuklanmasýný deðerlendirdi.

Geçtiðimiz günlerde 'Genç Türkler' grubunun davetlisi olarak gittiði Londra'da bir konferans verdiðini belirten Türker Ertürk þöyle dedi:

"Onlara ülkemizdeki ileri demokrasinin Ýngiltere'yi bile yaya býraktýðýný, polis devletini ve yürütülmekte olan Gülsuyu Darbesi'ni, 12 Eylül dönemine rahmet okutan ve onu çok çok geride býrakan faþist uygulamalarý, özel hayatýn gizliliði kavramýnýn yok edildiðini, hukukun siyasallaþtýðýný, istenmeyen hakim ve savcýlarýn baþýna felaketler geldiðini, teröristlerin korunduðunu fakat kahramanlarýn zindanlarda çürütüldüðünü, muhaliflerin ve yandaþ olmayan gazetecilerin tutuklandýðýný, Türk Silahlý Kuvvetleri'nin tasfiye edildiðini, sindirildiðini ve dönüþtürülmeye çalýþýldýðýný, din istismarýnýn had safhada olduðunu ve laikliðin yok edildiðini, sinmeyenlerin ve tasfiye edilmek istenenlerin bilgisayarlarýna, telefonlarýna, evlerine ve iþ yerlerine delil atýldýðýný, AKP'nin iktidarda kaldýðý her dakika ülkemize onanmaz zararlar verdiðini anlattým."

"DÝK DURMAYAN KOMUTANLAR"

Londra'da ilginç bazý gözlemleri olduðunu da vurgulayan Türker Ertürk, "Burada yaþayan yurttaþlarýmýzý ve soydaþlarýmýzý rahatsýz ediyorlar. Türk derneklerini para ve devlet gücüyle ele geçirmeye çalýþýyorlar. Biliyorsunuz para kasalarý Londra'da yaþýyor. Hani anýmsarsýnýz, çocuklarýný okutarak hayýr ve hasenat yapan vardý ya" ifadesini kullandý.

Kendisine Ýngiltere'de en çok, askerlerin düþürüldüðü durumla ilgili sorular sorulduðunu belirten Ertürk yazýsýný þöyle sürdürdü: "Dilimin döndüðünce bunun dýþ ve iç dinamiklerini anlatmaya çalýþtým. Ayrýca askerliðin gerektiðinde vatan, cumhuriyet ve vazife uðrunda ölümü göze alabilme ve þehit olabilme mesleði olmasýna raðmen, ne yazýk ki aramýzda ülkemizin çýkarlarý için istifayý bile göze alamayanlarýn ve dik duramayanlarýn olduðunu, hatta bunlarýn yýllarca aramýzda kaynayarak en tepelere bile týrmandýðýný ve bu yüzden bu felaketlerin baþýmýza geldiðini izah etmeye çalýþtým."

"AHMET ÞIK'IN KAFASINA SIKIN"

Gazeteci Ahmet Þýk'ýn tutuklanmasý konusuna da yazýsýnda deðinen Türker Ertürk, "Biliyorsunuz Ahmet Þýk'ýn basýlmamýþ kitabýný sildiler, imha ettiler ve yok ettiler. Ýþte geldiðimiz ileri demokrasi budur. Bu kitabý okumak için yanýp tutuþuyorum. Yaptýklarý yeterli deðil, tekrar yazabilir. Bence kafasýna kurþun sýkýn. Çünkü o düþünüyor ve sorguluyor. Biliyorsunuz böyle kafalara zararlý fikirler üþüþür" dedi. (DHA)

Sesonline.net

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0