TÝYATRO SANATÇILARI NESÝN VAKFI ÝLE DAYANIÞIYOR

29 Eylül 2009 13:39  

 

TÝYATRO SANATÇILARI NESÝN VAKFI ÝLE DAYANIÞIYOR

Türkiye Tiyatro Kurultayý, Ekim ile Aralýk arasýnda tüm Türkiye’deki amatör ve profesyonel tiyatrolarýn sel felaketinde büyük hasar gören Nesin Vakfý ile dayanýþmasý için karar aldý

12 Eylül 2009 tarihinde Türkiye’nin farklý bölgelerinden onlarca özel, ödenekli, amatör ve profesyonel tiyatronun ve 200 tiyatro sanatçýsýnýn katýlýmýyla, 9 tiyatro örgütü, 8 sivil toplum örgütü, 87 tiyatro topluluðunun desteðiyle Ýstanbul’da gerçekleþtirilen ve Kasým ayý Ankara buluþmasýnýn ardýndan Türk Tiyatrosu’nda bir çatý örgütlenmesi oluþturma hedefini kurultay sonuç bildirgesi ile de ortaya koyan Türkiye Tiyatro Kurultayý, Ekim ile Aralýk arasýnda tüm Türkiye’deki amatör ve profesyonel tiyatrolarýn sel felaketinde büyük hasar gören Nesin Vakfý ile dayanýþmasý için karar aldý.

Bu karar çerçevesinde, ilk olarak kurultaya katýlan Tiyatro Oyunbaz Heinrich Ýbsen’in Peer Gynt adlý eserini 29 Eylül Salý günü 20.30’da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde oynanacak. Abdullah Cabaluz’un sahneye koyduðu oyunla ilgili geniþ bilgi www. tiyatrooyunbaz.com adresi ve (536) 4221522 numaralý telefondan elde edilebilir.

Tiyatro Oyunbaz’ýn ardýndan, Boðaziçi Gösteri Sanatlarý Tiyatro Topluluðu, Tiyatro Simurg ve Tiyatrokare de 20 Ekim’e kadar Nesin Vakfý yararýna acil olarak destek saðlamak için oyunlar oynayacaklar.

Türkiye Tiyatrolar Kurultayý Aziz Nesin Vakfý Komitesi, vakýf ile dayanýþma saðlamak ve oyunlarýný sahnelemek isteyen tüm amatör ve profesyonel tiyatrolarýn oyunlarýný sergilemeleri için ücretsiz salon tahsisi yapýlmasý için ilk aþamada Ýstanbul’da yardýmcý olmaya hazýr olduklarýný belirtti.

Beþiktaþ Belediyesi bu konuda destek saðlayarak, Ekim ile Aralýk aylarý arasýnda bünyesindeki tüm salonlarý Nesin Vakfý ile dayanýþmak isteyen tiyatrolarýn gösterileri için ücretsiz olarak açtý. Sözkonusu salonlarýn gösteri organizasyonu komite tarafýndan yapýlacak, gelirleri tiyatrolar tarafýndan doðrudan doðruya vakfa baðýþlanacaktýr.

Telefon: (212) 2434485
Elektronik Posta:
i...@tiyatro-kurultayi.org

Komite Üyeleri:
Orhan Aydýn, Adnan Tönel, Selçuk Uluergüven, Mehmet Esatoðlu, Fýrat Güllü, Ali Yaylý, Nedim Saban, M.Nurkut Ýlhan, Orhan Kurtuldu, Zafer Gecegörür, Ahmet Toplar


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0