THY uçağı Hollanda'da düştü

25 Şubat 2009 13:05  

 

THY uçağı Hollanda'da düştü

İstanbul’dan Hollanda’nın Amsterdam kentine giden THY uçağı, iniş sırasında yere çakıldı. 

THY'nin TK1951 sayılı Boeing 737-800 Tipi ''Tekirdağ'' adlı uçağı, 135 yolcu ve 8 mürettebatıyla saat 08.22'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Amsterdam'a hareket etti.

THY uçağı, inişe geçtiği sırada A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan Schiphol Havaalanı’nın pistine ulaşamadan tarlaya çakıldı.

Uçak iki parçaya ayrılırken, yangın meydana gelmedi. Bazı yolcuların yürüyerek uçaktan çıktığı belirtildi.

Kazada ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 kişi yaralandı.

Kazanın ardından THY yetkililerinden oluşan bir ekip, İstanbul'dan Hollanda'ya hareket etti.

THY: UÇAĞIN BAKIMI İLE İLGİLİ SORUN YOK
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin uçak kazasının ardından yaptığı açıklamada, “Hepimize geçmiş olsun” dedi ve şunları kaydetti: “Uçak piste 500 metre kala, piste erişemeyip ondan önceki araziye indi. Uçak üçe ayrıldı. Yolcularımız da sıkıntı yok. Arka bölümde sadece yaralanmalar var.

Ölüm olayı teyit edilmedi. Bundan dolayı memnunuz. Daha önce hazırladığımız kriz merkezine gittik. Uçağın bakımı ile ilgili herhangi bir sorun yok. Yolcu yakınları ile ilgili irtibatlar alındı. Havaalanına intikal edilen yolcuların misafir edilmesi ve bilgilendirilmesi süreci başlamıştır. Hepimize geçmiş olsun diyoruz. 20 civarında yaralı sayısı telaffuz ediliyor. Ama netleşmiş değil. Bu konuda herhangi bir net bilgi yoktur.”

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0