'Tecavüz garantili' spreyi satan genç İzmir'de yakalandı

12 Ekim 2011 01:18  

 

'Tecavüz garantili' spreyi satan genç İzmir'de yakalandı

İzmir Emniyeti internette tecavüz amaçlı olarak pazarlanan bayıltıcı spreyle ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Emniyeti, internette, tecavüz amacıyla kullanıldığı belirtilen bayıltıcı spreyin pazarlanmasıyla ilgili başlattığı soruşturmada 20 yaşındaki Çağkan Ökmen'i gözaltına aldı. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, site kapatılmasına ve telefonlara da ulaşılamamasına rağmen soruşturmayı sürdürdü.

Güvenlik güçleri, önce sözü edilen firmanın gerçekte olmadığını belirledi. Araştırmalarını sürdüren polis, sitenin, 20 yaşındaki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Ökmen'e ait olduğunu tespit etti.

DOLANDIRICI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Çağkan Ökmen'in ailesiyle birlikte Küçükyalı Semti’nde yaşadığı belirlendi. Bunun üzerine akşam saatlerinde düzenlenen baskınla Ökmen yakalandı. Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ökmen'i gözaltına alırken, bilgisayarlarına da el konuldu. Gerçekte herhangi bir ürün satmadığı, hesabına sprey almak için para yatıranları dolandırdığı ortaya çıkan Ökmen'in, internet sitesi tasarımı yapmak vaadiyle de birçok kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (DHA)

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0