TBMM ADALET KOMÝSYONU BAÞKANI ÝYÝMAYA: SUÇA ÝTÝLEN ÇOCUKLAR YASASI BU DÖNEM ÇIKAMAYACAK

09 Haziran 2010 02:57  

 

TBMM ADALET KOMÝSYONU BAÞKANI ÝYÝMAYA: SUÇA ÝTÝLEN ÇOCUKLAR YASASI BU DÖNEM ÇIKAMAYACAK

TBMM Adalet Komisyonu Baþkaný Ahmet Ýyimaya, kamuoyunda "taþ atan çocuklar olarak" bilinen ve "Demokratik Açýlýmýn" ilk yasa tasarýsý olan düzenlemenin bu yasama döneminde çýkamayacaðýný bildirdi.

Ahmet Ýyimaya, ANKA'ya, TBMM Adalet Komisyonu'nda bekleyen terör suçuna bulaþmýþ 18 yaþ altýndaki çocuklarýn, Terörle Mücadele Yasasý'na göre deðil, çocuk mahkemelerinde yargýlanmasýný öngören düzenlemenin Meclis'in yoðunluðu nedeniyle yasalaþamayacaðýný kaydetti. Ýyimaya, þunlarý kaydetti:

"Suça sürüklenen çocuklarla ilgili olarak komisyonda bulunan tasarýsýndaki, çözüm modeli çocuk ve insan haklarý önemli bir adýmdýr. Çocukluk dönemini tamamlayamayan ve karar yetileri gereðince, geliþememiþ yavrularýn sürüklendiði suçlardan, büyüklerin tabi olduðu ceza rejiminin uygulanmasý açýk bir adaletsizliktir. Hukukun evrensel ilkeleri bakýmýndan tipik bir sapmayý ifade eder. Ne var ki, Türkiye'nin siyaset kurumunun ve TBMM'nin dinamik deðiþken ve yoðun gündemi tasarýnýn komisyonda nihayi görüþmelerini mümkün kýlamadýk. Bu konuda ki imkansýzlýk, hem parti olarak hem siyasi kurum olarak bizleri üzmektedir."

Meclis'te Haziran ayý içerisinde acil çýkmasý gereken yasalarý hatýrlatan Ýyimaya, "Haziran ayýnýn yoðunluðu içinde bu iþin yeni döneme kaldýðý gerçeðe yakýn bir olasýlýk" diye konuþtu.

Ýyimaya, yeni yasama döneminde söz konusu tasarýnýn yeni ihtiyaçlara göre projelendirileceðini de sözlerine ekledi.(ANKA)


haberx.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0