Tavşanlı'da köylüleri siyanür mü zehirledi

14 Haziran 2011 16:36  

 

Tavşanlı'da köylüleri siyanür mü zehirledi

Dulkadir Köyün'de siyanür korkusu yeniden hortladı. Siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan içen 4 kişi hastanelik oldu.

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’ne bağlı Dulkadir Köyü’nde sudan zehirlendiği ileri sürülen 5 kişi hastalandı. Aynı köyde sudan içen çok sayıda hayvan da telef oldu. Zehirlenmelere, geçen ay atık barajındaki setlerden biri yıkılan Eti Gümüş A.Ş’den köyün şebeke suyuna siyanür sızmasının neden olduğu iddia ediliyor. Yetkililer ise bunun kesin olmadığını ve incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Eti Gümüş’e 3 kilometre mesafedeki Dulkadir köyünde bazı kişilerin rahatsızlanması paniğe neden oldu. Fenalaşan Emine Sözer, Mehmet Sözer, Muzaffer Sözer, Emeti Sözer ve Leyla Sert köye gelen sağlık ekibi tarafından muayene edildi. İlk belirlemelere göre sudan zehirlendikleri ileri sürülen bu kişilerden 4’ü Kütahya’da tedaviye alındı.

Eti Gümüş: Sabotaj var
Kütahya Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu Dulkadir Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu. İlk önlem olarak köyde içme suyu olarak kullanılan depodaki su boşaltıldı. Muhtar Selim İlhan ise 50 kişinin yaşadığı köyde suya atık havuzlarından sızan siyanürün karışmasından endişe ettiklerini söyledi.

Eti Gümüş A.Ş Genel Müdürü Ergün Kılıç ise ortada bir sabotaj olduğunu iddia ederek, “Dün (önceki gün) öğleden sonra nasıl olmuşsa biri gitmiş, fabrikanın özelleştirilmesinden bu yana gerektiğinde Dulkadir Köyü’ne su verilen ve iki aydır kapalı olan hattın vanasını açmış. O hatta bizim içme suyu hattımızın dışında, özelleştirmeden önce devletin yaptığı şebeke suyu var. Orada dağdan gelen arsenik sorunu var, bizimle ilgisi yok” dedi. Ergün, arazilerini satmak isteyen köylülerin yüklü miktarlarda para istediklerini de söyledi.

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011 23:53

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0