Tarihi TKP’nin üyeleri Nabi Yağcı'ya yapılan saldırıyı kınadı...

20 Aralık 2010 14:42  

 

Tarihi TKP’nin üyeleri Nabi Yağcı'ya yapılan saldırıyı kınadı...

Tarihi TKP’nin üyeleri, TKP’nin son Genel Sekreteri, Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı’nın, Bodrum’da düzenlenen paneli basan, sonradan Komünist adını alan partinin üyelerince uğradığı saldırı üzerine bir kınama yayınladı. Aralarında, Ahmet Kardam, Alaattin Taş, Aynur Hayrullahoğlu, Cihan Şenoğuz, Erdal Talu, Hüseyin Çakır, İlhami Mısırlıoğlu, İnci İşbulur, Jale Mildanoğlu, Mehmet BozMehmet Karaca, Muharrem İkitimur, Muhteşem Özdamar, Ömer Ağın, Talat Ulusoy, Yalçın Ergündoğan, Yüksel Selek, Zakarya gibi isimlerin bulunduğu, 117 komünist bir açıklama ve medyada tarihsel sürece ilişkin bilgi eksikliğinden kaynaklı bazı yanlış değerlendirmelerle ilgili ‘bilgilendirme notu’ yayınladı.

"Tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin ve Türkiye'de legal olarak kurulan ilk Komünist Parti olan, Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP)'nin “son" Genel Sekreteri Nabi Yağcı, sonradan Türkiye Komünist Partisi adını alarak, TKP adıyla faaliyet gösteren partinin üyesi olduklarını belirten kişilerin saldırısına uğradı. Değerli Sosyalist yazar Roni margulies’e yönelik nefret iklimini körükleyen sistemli saldırıların hemen ardından, Nabi Yağcı’nın 'Vatan haini' diye bağıran saldırganlarca susturulmak istenmesi saldırganların kimliklerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yaşadığımız coğrafyada, rejim karşıtları, muhalifler, sosyalistler, komünistler yıllar ve yıllar boyu, egemenler tarafından “vatan hainliği” ile suçlanmışlardır. Çok iyi bilindiği gibi, kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, işçi sınıfının ve emekçilerin ‘vatanı’ yoktur. Hak, eşitlik, özgürlük mücadelesi ekseninde yıllardır 'anamız amele sınıfı, yurdumuz bütün cihandır bizim’ diyerek mücadele eden Komünistlerinse hiç vatanları olmamıştır" denilen açıklama şöyle:

NABİ YAĞCI'YA SALDIRIYI KINIYORUZ...

18 Aralık günü, Muğla'nın Bodrum ilçesinde,
''Demokratik Türkiye İçin Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz?'' konulu panelde konuşmacı olarak bulunan tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin ve Türkiye'de legal olarak kurulan ilk Komünist Parti olan, Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP)'nin “son Genel Sekreteri Nabi Yağcı, sonradan Türkiye Komünist Partisi adını alarak, TKP adıyla faaliyet gösteren partinin üyesi olduklarını belirten kişilerin saldırısına uğradı. Değerli Sosyalist yazar Roni Margulies’e yönelik nefret iklimini körükleyen sistemli saldırıların hemen ardından, Nabi Yağcı’nın 'Vatan haini' diye bağıran saldırganlarca susturulmak istenmesi saldırganların kimliklerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yaşadığımız coğrafyada, rejim karşıtları, muhalifler, sosyalistler, komünistler yıllar ve yıllar boyu, egemenler tarafından “vatan hainliği” ile suçlanmışlardır.

“Komünist” yaftalı “milliyetçi” saldırganların da aynı argümanla fikrini açıklayanlara yönelik yaptığı saldırı manidar olduğu kadar acıklıdır da.

Çok iyi bilindiği gibi, kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, işçi sınıfının ve emekçilerin ‘vatanı’ yoktur. Hak, eşitlik, özgürlük mücadelesi ekseninde yıllardır 'anamız amele sınıfı, yurdumuz bütün cihandır bizim’ diyerek mücadele eden Komünistlerinse hiç vatanları olmamıştır.
Duyarlı kamuoyunu, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan herkesi bu tür saldırılara ‘dur’ demeye çağırıyor, Nabi Yağcı’ya yönelik saldırıyı kınıyoruz....

MEDYAYA ‘BİLGİLENDİRME’ NOTU:

10 Eylül 1920’de Mustafa Suphi ve yoldaşlarınca kurulan Türkiye Komünist Partisi (TKP) resmi kongre kararı ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile birleşerek Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP)’ye dönüşmüştür. Nihat Sargın ve Nabi Yağcı’nın Türkiye’ye dönüşleri, işkenceli sorgu ve tutukluluklarının ardından, Türkiye’de yasal olarak, resmen kurulan TBKP de bilindiği üzere, dönemin Anayasa Mahkemesi’nce kapatılmıştır.

Medyada ve kimi internet sitelerinde 18 Aralık 2010 günü Bodrum’da yapılan saldırı ile ilgili çıkan haberlerde bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak Nabi Yağcı, TKP’nin “eski” Genel Sekreteri sıfatı ile anılmakta ve sonradan TKP adını alan yeni parti ile gerçeğe aykırı bir aidiyet bağı kurulmaktadır. İllegal koşullarda faaliyet gösterirken parti adı Haydar Kutlu olan Nabi Yağcı, tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nin ve kongre kararı ile dönüştüğü Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP)’nin “son” Genel Sekreteridir.

Tarihi TKP ve TBKP üyeleri

Abidin sökmen, Ahmet Kardam, Alaattin Taş, Ali Kiretimçi, Ali Mirzaoğlu, Ali Şenalp, Altan Yaşar, Atilay Saygı, Avni Kalkan, Ali Kerim Mutlu, Ayhan Ongun, Aynur Hayrullahoğlu, Ayşe Yenidoğan, Ayten Ekberk, Ayten Sabırlı, Bahriye Özdamar, Birol Bora, Bülent Kabataş, Celal Deniz, Cemal Azmi Poyraz, Cihan Şenoğuz, Cüneyt Türksen, Efsun Aytan Işıktaş, Ercüment Gürçay, Erdal Talu, Ergin Cinmen, Erol Bozkurt, Eşref Çakar, Faik Üstün, Füsun Doğan, Gökalp Öztürk, Gülizar Öztürk, Gülten Öztürk, Gün Bulut, Güngör Sezgün, Halil Dönmez, Halil Enis Karal, Halit Gürşener, Hasan Boz, Hasan Kayım, Hasan Öztürk, Hasan Turanlı, Hüseyin Çakır, İlhan Işıktaş, İlhami Mısırlıoğlu, İnci İşbulur, Jale Mildanoğlu, Jale Ozgentürk, Kamil Saygı, Kemal Bahar, Kemal Işıktaş, Kemal Ofluoğlu Kemal Vardal, Mahmut Atak, Mahmut Oktay, Mehmet Boz, Mehlet Kırarslan, Mehmet Salmanoğlu, Mehmet Karaca, Mehmet Nazım Öztürk, Mehmet Satıcı, Melek Nurlu Gündoğan, Metin Daniş, Metin Sert, Mevlüt Ülgen, Muharrem ikitimur, Muhsin Aydın, Muhteşem Özdamar, Mustafa Köse, Naci Sümeli, Naran Özkan, Necat Zengin, Necati Kur, Necdet Oğuz, Necmettin Eşki, Nedim İmşik, Nevzat Cingirt, Nurten Boz, Ömer Ağın,
Önder Bayram, Özgür Gündoğan, Remzi Esenka, Rıfat Yüzbaşıoğlu, Saniye Daniş, Saygı Yağmurdereli, Sedat Özgüven, Selim Mahmutoğlu, Semra Ulusoy, Serap Şenalp, Sevim Poyraz, Şevki Çelikçi, Solmaz Açıkkol, Süleyman Özyürek, Şener Macit, Şahin Özgül, Şakir Saat, Şermin Özurkut, Şerif Bayram, Şevki Çelikçi, Şeyda Talu, Tamer Altunay, Talat Ulusoy, Talat Özmen, Tuncer Sezer, Tümay İmre, Uğurcan Saygı, Yalçın Ergündoğan, Yasar Özurkut, Yusuf Ekinci, Yusuf Karasoy, Yüksel Selek, Zakarya Mildanoğlu, Zehra Şenoğuz, Zeki Demirhisar, Zihni Aydın, Ziya Yavuzeş.


FOTOĞRAF: Solda Nabi Yağcı, sağda Nihat sargın


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0