'Taksitli' kart borcundan 85 bin kişi yararlandı

05 Ağustos 2009 12:09  

 

'Taksitli' kart borcundan 85 bin kişi yararlandı

Kredi kartı borçlarının taksitle ödenmesine olanak tanıyan yasadan şu ana kadar 85 bin kişi yararlandı. Toplam 3.1 milyar liralık borçtan sadece 300 milyon lirası yeniden yapılandırıldı. 

ADANA - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, ''Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu''nda değişiklik yapılması hakkındaki düzenlemenin kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra takibi başlatılmış olan 875 bin tüketiciyi kapsadığını söyledi.

Kaya, borçlarının asgari ödenmesi gereken bölümünü yatıran ve her an icra takibi başlatılacak 9 milyona ulaşan kart mağduru bulunduğunu, bunların düzenlemeye dahil edilmediğini belirtti.

''Kanun kapsamında kredi kartlarını borçlandırmak için şu ana kadar mağdurların sadece yüzde 10'a yakın kısmı, yani yaklaşık 85 bini müracaat etti'' diyen Kaya, ''Bugüne kadar taksitlendirme kapsamındaki toplam 3 milyar 100 milyon lira tutarındaki borçtan sadece 300 milyon lirası yeniden yapılandırıldı'' dedi. 

BAŞVURU 7 EYLÜLDE SONA ERECEK
Kaya, başvuruların 7 Eylül'de sona ereceğine dikkati çekerek, düzenlemeden yararlanmak isteyen mağdurlardan başvurularını bir an önce yapmalarını istedi.

Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasal düzenleme, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ödeme ihtarı çekilen, icra takibi başlatılan veya banka tarafından takip olunan tüketicileri kapsıyor. 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0