Taksim'de patlatılan 'derin' bombayı TAK üstlendi, KCK TAK'ı kınadı...

04 Kasım 2010 18:30  

 

Taksim'de patlatılan 'derin' bombayı TAK üstlendi, KCK TAK'ı kınadı...

31 Ekim'de Taksim'de gerçekleşen 'bombalı intihar eylemi'ni "Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK)" adlı örgüt üstlendi. TAK, PKK'nin eylemsizlik kararıyla bir ilgilerinin olmadığını belirterek, Kürt halkına karşı yürütülen kirli siyasetler karşısında savaş pozisyonlarını koruduklarını duyurdu.

Söz konusu örgütün eylemi üstlenmesinin hemen ardından, Koma Ciwaken Kurdistan (KCK) / 'Kürdistan Topluluklar Birliği' Yürütme Konseyi Başkanlığı Taksim'deki intihar eylemine karar veren TAK adlı örgütü açıkça kınadığını belirterek, devletin Abdullah Öcalan'la geliştirdiği barış ve diyalog sürecini önemsediklerini, bu sürecin sabote edilmesine izin vermeyeceklerini duyurdu. KCK yönetimi, TAK'ı, Kürt halkının özgürlük mücadelesine hizmet etmeyen eylemlere son vermeye çağırdı.

Kürt Özgürlük Hareketi'nin eylemsizlik sürecini uzatma kararını, devletin İmralı'da Kürt lider Abdullah Öcalan'la görüşme sürecini başlatması nedeniyle aldığının hatırlatıldığı KCK açıklamasında şöyle denildi:

"Sürecin uzatılması kararını alan Önderliğimizin perspektifi temelinde hareketimizin yönetimi ve tümüdür. Bu kararımız kendini yurtsever sayan tüm güçler için de geçerli ve bağlayıcı olan bir karardır. Bu açıdan tam da kararlaşma sürecinin kesinleştiği bir günde Taksim'de yapılan intihar eylemiyle ilgili olarak yaptığımız ilk açıklamada da ifade ettiğimiz gibi bu eylemle herhangi bir ilgimiz yoktur. Daha önceden belirttiğimizi tekrar ediyoruz, 'ne Hareketimizin yönetimi ne de bize bağlı herhangi bir birimin böyle bir eylem ve planlaması asla söz konusu değildir.' Bir taraftan dönemsel bir eylemsizliği ilan etme, diğer taraftan da böyle bir eylem yapmak akıl kârı değildir. Ayrıca sanki hareketimizde bir iç kontrol sorunu varmış gibi yansıtılması da gerçekleri çarpıtmaktır. Böyle bir durum söz konusu değildir. KCK sistemi içerisindeki tüm birimler ilan edilen eylemsizliğe harfiyen uyacaklardır. Bu eylem dışımızdaki bir grubun eylemidir."

Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü yönündeki çabalarının ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin attığı tarihi adımların boşa çıkarıldığı bu eylemin kendileriyle ilişkilendirilmesinin, maksatlı ve çatışma ortamını yeniden başlatmak isteyen politik bir yaklaşım olduğu vurgulanan açıklamada ayrıca, "bu tarz eylemlere devam edildiği takdirde, kendilerinin net bir şekilde tavır alacaklarını, Abdullah Öcalan liderliğinde geliştirilen barış çabalarına yüksek değer biçtiklerini ve sürecin sabote edilmesine izin vermeyeceklerini" duyuruldu.

Hatırlanacağı üzere; eylemsizlik sürecine girilirken İmralı'da Aysel Tuğluk'la görüşen Abdullah Öcalan da, Hakkari ve Taksim'deki bombalı eylemleri kimin yaptığının ortaya çıkarılması için "Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurulmasını önermişti.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0