'Soykırıma uğramış bir halk: Süryaniler...'

08 Mayıs 2013 16:10  

 

'Soykırıma uğramış bir halk: Süryaniler...'

İSTANBUL- Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Şişli İlçe Örgütü'nce düzenlenen 'Resmi tarihle yüzleşme atölyesi' sürüyor. Atölyenin bu haftaki oturumunun konusu 'Soykırıma uğramış bir halk: Süryaniler...' 10 Mayıs Cuma günü, Saat: 19.00'da gerçekleştirilecek olan etkinliğin konuşmacısının ise; İzmir Süryanilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Zeynep Tozduman olacağı bildirildi.

'Çözüme Evet Koalisyonu' İzmir girişimcilerinden, Ege 78'liler Derneği kurucu üyesi, İzmir İnsan Hakları Derneği ve Barış Meclisi üyesi de olan Zeynep Tozduman, Peri Yayınları'ndan çıkan 'Süryani cephesinde bir Giritli' adlı kitabın da yazarı.

Azınlıklar ve soykırım alanında, Süryaniler üzerine çalışan Tozduman, 'İzmir Süryanilerle Dayanışma Platformu'nun da sözcüsü.

» 17 MAYIS CUMA GÜNÜ, '1915'TEN 2015'E...'

Atölyenin 17 Mayıs Cuma günü, Saat: 19.00'da Harut Özer'in sunum yapacağı oturumunun konusu ise; 1915'ten 2015'e: Su çatlağını buluyor...

HARUT ÖZER KİMDİR?

İşletme finansmanı eğitimi aldı. Agos Gazetesini Hrant Dink'le birlikte kuran ekibin içindeydi. Daha genç birkuşağa teslimedene dek Agos'ta çalıştı. Toplumsal gelişmede Ermeni algısını normalleştirecek calışmalar yapan inisiyatif ve platformlarda görev alıyor...

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Şişli İlçe Örgütü lokalinde gerçekleştirilecek söyleşilere katılım herkese açık. Toplantının yapılacağı adres ise şöyle: Rumeli Caddesi, Nakiye Elgun Sokak, No: 32,Daire: 3 İkbal Apt. Osmanbey, Şişli/İstanbul.

Sesonline.net

06.05.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0