Solin'in annesi tahliye edildi

12 Şubat 2013 01:05  

 

Solin'in annesi tahliye edildi

KCK davasında tutuklu yargılanan Hanım Onur'un, lösemi hastası kızı 5 yaşındaki Solin'e bakabilmesi için mahkemeden istediği tahliye talebi kabul edildi

2011 Eylül ayından beri tutuklu bulunan Cizre belediyesi eski başkan yardımcısı Hanım Onur’un tahliyesine ilişkin dilekçe avukatı tarafından Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi ’ne verildi. Avukat Canan Atabay’ın mahkemeye verdiği dilekçede, Hanım onur’un kızı Solin’in 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığı, 8 yaşındaki oğlu Mithat’ın ise epilepsi hastası olduğu belirtildi. Solin’in, annesi tutuklu olduğu için tedaviye cevap vermediği ve son zamanlarda psikolojik travma nedeniyle davranış bozukluğu yaşadığı belirtilerek, anne Hanım Onur’un hasta çocuklarının yanında bulunması gerektiği belirtilerek tahliyesi talep edildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mahkeme, tahliyeye ilişkin dilekçeyi inceledikten sonra kararını açıkladı. Hanım Onur'un tahliye talebi kabul edildi. Adli kontrol kapsamında tahliyesine karar verilen Hanım Onur'a yurtdışına çıkış yasağı getirilirken, haftada bir gün bulunduğu yerde polis merkezine giderek imza vermesi, çocuklarının tedavisi için gittiği yerde de imza vermesi kararlaştırıldı. Hanım Onur, 2011 yılında Cizre Kent Meclisi soruşturmasında gözaltına alındıktan KCK /TM’ye üye olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

SOLİN VE MİRHAT'IN BÜYÜK SEVİNCİ

KCK/TM davasından tutuklu bulunurken, avukatının başvurusu ile bugün tahliye edilen Cizre Eski Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un evinde bayram sevinci yaşandı. Haberi alan Onur'un çocukları 5 lösemi hastası 5 yaşındaki Sorin ile epilepsi hastası 7 yaşındaki Mirhat evde birbirlerine sarılarak sevinçlerini yaşadı.

Zaman zaman dans eden Solin Onur, "Büyük sevinç yaşıyorum, Şimdi kapı önünde annemin gelmesini bekliyorum" dedi. Mirhat ise, "Annem bırakıldığı için çok mutluyum, çok sevinçliyim. İnşallah herkesin annesi bırakılır. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Hanım Onur'un annesi Ayşe ile babası Cemal Yural da büyük sevinç yaşadı. Baba Yural, kızını almak için Mardin'de gitti. (DHA - Felat BOZARSLAN)

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0