Þok iddia: Ýstenmeyen civcivi canlý canlý öðütüyorlar!..

03 Eylül 2009 15:11  

 

Þok iddia: Ýstenmeyen civcivi canlý canlý öðütüyorlar!..

Hayvan haklarý grubu Mercy for Animals'dan þok iddia: Iowa'da bir yumurta üretme merkezinde istenmeyen civcivler canlý canlý öðütülüyor!

Grubun yayýmladýðý video, mayýs ve haziranda iki haftada kaydedilmiþ. Grup, kuluçkaya yatamayacak ya da kâr ettirecek kadar et veremecek erkek civcivlerin canlý canlý öðütücüye atýlmasýnýn bu sektörde yaygýn bir uygulama olduðuna dikkat çekiyor. Videoya çekilen firma, Batý Des Moines’daki Hy-Line America. Video, fabrikada iþe giren bir Mercy for Animals çalýþaný tarafýndan gizli kamerayla çekilmiþ. Görüntülerde bir Hy-Line çalýþaný ötüþen civcivlerin bulunduðu yerden bir grup alýp oluktan aþaðý atýyor. Erkek olduðu belirtilen bu civcivler sonra canlý olarak öðütme makinesine atýlýyor. 

Devamýnda bir civciv bir yýðýn yumurta kabuðunun arasýnda, tasnif makinesinden düþtükten sonra can çekiþirken, hâlâ canlý olan bir baþkasýysa bir yýkama döngüsü tarafýndan haþlandýktan sonra yerde yatarken görülüyor.

‘Ani ötanazi’ meþruymuþ
Hy-Line, görüntünün uygunsuz bir davranýþ ve firmanýn hayvan haklarý politikasýnýn ihlali olduðunu belirtiyor. Ancak ‘ani ötanazi’ denilen, erkek civcivlerin öðütücüyle öldürülmesinin veteriner ve bilimsel topluluk tarafýndan desteklenen bir uygulama olduðunu da ekliyor. (ap) 

Radikal.com.tr

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0