Silahlı terör örgütüne açılan soruşturma Ankara'da protesto ediliyor

17 Mayıs 2009 13:57  

 

Silahlı terör örgütüne açılan soruşturma Ankara'da protesto ediliyor

Darbe girişimcisi "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ESTÖ)" sanığı Org. Şener Eruygur'un Genel Başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği ''Cumhuriyet Mitingi''ne katılanlar, Tandoğan Meydanı'nda toplandı. Ankara dışındaki illerden otobüslerle gelen katılımcılar, otobüslerin yönlendirildiği Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanarak Tandoğan Meydanı'na geldi. ADD'nin düzenlediği Cumhuriyet mitinginin ana teması ise; "Ergenekon soruşturmasını protesto" etmek. ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, NTV canlı yayınında mitingin Ergenekon soruşturmasına bir tepki olduğunu söyledi. 

Miting alanına gelenlerin, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra ''Vatan toprağı kutsaldır'', ''Laiklik adam olmaktır'', ''Ya istiklal ya ölüm'', ''Yargıya uzanan eller kırılsın'', ''Türkiye laiktir laik kalacak'' yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Katılımcılar, Tandoğan Meydanı'na, oluşturulan kontrol noktalarından kapsamlı üst araması yapıldıktan sonra alınıyor. Miting alanı çevresinde emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, Tandoğan Meydanı'nda yaklaşık 4 bin polisin görev aldığı bildirildi.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, NTV canlı yayınında mitingin Ergenekon soruşturmasına bir tepki olduğunu söyledi. Akşin şöyle konuştu: "Miting çok iyi gidiyor. Birçokları sandı ki bu Ergenekon meselesinden korktuk, vazgeçtik. Atatürk devrimi lüks değildir, bir hoşluk değildir. Bu bir hayat meselesi. Türklüğün bu topraklarda yaşayabilmesi için Atatürk devrimlerine ihtiyaç var. Biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz.

"HERKES BİZE KATILACAK, CEPHELEŞME BİTECEK"

Ergenekon soruşturmasıyla tabiiki ilişki var. Ergenekon soruşturması Türk tarihinin en büyük komplosu. Dışarıdan da destek görüyor. Maalesef bununla Atatürkçülüğü öldürebileceklerini, sinderebilecekleri sanıyorlar, çok yanılıyorlar. Zaten bir cepheleşme var. Biz o cepheleşmede yenik düşmemeye çalışıyoruz. Biz o cephede yenik düşmemeye çalışıyoruz. Öyle umuyorum ki herkes bize katılacak, cepheleşme bitecek."

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0