'Þifa Boncuk' yeniden yürümeye baþladý

21 Haziran 2018 16:07  

 

'Þifa Boncuk' yeniden yürümeye baþladý

Ýzmir'de dökülen kimyasal madde nedeniyle ayaklarýnýn bir kýsmýný kaybeden yavru kedi, bir hayvanseverin yardýmýyla yeniden hayata döndü.

Ýzmir'de kimyasal maddeye baðlý olarak ayaklarýnýn bir kýsmý kopan ve vücudundaki tüyleri dökülen kedi "Þifa Boncuk", hayvansever Meral Örüç'ün gayretiyle yeniden yürümeye baþladý.

Karþýyaka ilçesinde yaþayan 52 yaþýndaki Örüç, 2 yýl önce evinin yakýnýnda bulunan bir parkta yürüyemeyen kedi yavrusunu fark etti. Örüç, kediye önce parkta bakmaya baþladý ancak tüyleri dökülen ve kimyasaldan dolayý ayaklarý kopan hayvaný bir süre sonra evine götürdü.

Hayvansever kadýn, "Þifa Boncuk" adýný verdiði kediyi saðlýðýna kavuþmasý için özel veterinerde ve Karþýyaka Belediyesi Veteriner Müdürlüðünde tedavi ettirdi.

"Þifa Boncuk", 7 aya yakýn bir süre devam eden antibiyotik tedavisinin ardýndan yürümeye baþladý ve tüylerine kavuþtu.

O AÐLADI BEN AÐLADIM

Kedisinin ayaða kalkacaðýna kimsenin inanmadýðýný belirten Örüç,"Tedavi süreci boyunca o aðladý ben aðladým. Hiçbir zaman vazgeçmedik. Þifa Boncuk bana çok þey öðretti. O yemyeþil gözleriyle muhteþem yemek yeme iç güdüsüyle yaþama tutundu ve bana destek oldu." diye konuþtu.  

BAÞKA KEDÝLERLE KOÞTURMAYA BÝLE BAÞLADI

Örüç, Karþýyaka Belediyesi'nin, veteriner polikliniðindeki bir muayene odasýna "Þifa Boncuk" adýný verdiðini dile getirdi.

Kedisinin ilk yürüdüðü günü unutamadýðýný anlatan Örüç, þunlarý anlattý:

"Evimde bir koltuk var. O gün onun üzerine çýktý, atlamak istedi. Ben 'Yapma.' dedim. Sonra uçarak geçti. Atladýðý yerde koþturmaya baþladý. Þimdi son derece güzel yürüyor. Baþka kedilerle koþturmaya bile baþladý. Tüyleri çýktý, artýk saðlýklý bir kedinin yapabileceði her þeyi yapabiliyor. Önümüzdeki günlerde herkese örnek olmasý için kendisinin verdiði yaþam mücadelesini anlatan bir kitap yazmak istiyorum." 

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018 21:37

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0