Þiddete kefenli protesto

13 Ekim 2011 13:42  

 

Þiddete kefenli protesto

Konya'da Þefkat-Der üyesi bir grup kadýn, kýrmýzý boyalý beyaz renkli çarþaf giydi.

KONYA - Konya'da, Evsizlere Güçsüzlere Açlara Cinsel Kurbanlara Þiddet Maðdurlarýna Þefkat Kapýsý Yoksullukla Mücadele ve Ötekilere De Ýnsan Haklarý Derneði (Þefkat-Der) üyesi bir grup kadýn, yanlarýnda getirdikleri kýrmýzý boyalý beyaz renkli çarþaf giyerek kadýna uygulanan þiddete dikkati çekmeye çalýþtý.

Kayalý Park'taki eylemde, kadýnlar, yanlarýnda getirdikleri kýrmýzý boyalý beyaz renkli çarþaflarý giyerek son zamanlarda artýþ gösteren ''kadýna þiddet'' olaylarýna tepki gösterdi.

Þefkat-Der Baþkan Vekili Ayfer Erel, TBMM'nin ve Hükümetin ilk gündem maddesinin, ''kadýn cinayetlerini önlemek, kadýn ve çocuklarýn þiddetten, taciz ve tecavüzden korunmasý'' olmasýný istediklerini vurguladý.

TBMM'nin acilen ilgili kanunu çýkartmasý gerektiðini vurgulayan Erel, valiliklerin harekete geçerek, þiddet maðduru kadýnlarýn koruma altýna alýnmasý gerektiðini dile getirdi.

Giydikleri kýrmýzý boyalý beyaz renkli çarþafla þiddeti protesto ettiklerini anlatan Erel, beraberindekilerle birlikte kadýna þiddet olaylarý ile ilgili hazýrlanan çözüm önerilerini, ilgili devlet kurumlarýna postaneden gönderdi.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0