Þiddet týrmandýrýlýyor: Hakkari'de çýkan çatýþmada 12 ölü...

18 Aðustos 2011 00:46  

 

Þiddet týrmandýrýlýyor: Hakkari'de çýkan çatýþmada 12 ölü...

Kürt sorununun barýþçýl çözümüne yaklaþýldýðý beklentilerinin arttýðý siyasi atmosfer, aniden geliþen gerilim ve çatýþmalarla yeniden þiddet sarmalýna doðru sürükleniyor... Son olarak, Hakkari'de askeri konvoyun geçiþi sýrasýnda önceden yola konulan bomba patlatýldý, ardýndan da bölgeye giden askeri birlik pusuya düþürüldü. Dört ayrý patlayýcýnýn infilak etmesi sonucu biri korucu, diðerleri asker olmak üzere 12 güvenlik görevilisi öldürüldü, 11 'i de yaralandý.

Gerilim týrmandýrýlýyor, çatýþmalý ortam yeniden derinleþiyor. Hatýrlanacaðý üzere; Baþbakan Erdoðan, “Açýk söylüyorum, býçak kemiðe dayanmýþtýr, ne derlerse desinler, neyi söylerlerse söylesinler, bunun faturasý aðýr olacaktýr. Bu kadar açýk konuþuyorum” derken, bugün de adý üzerinde spekülasyon yaratýlan PKK liderlerinden Murat Karayýlan konuþtu ve þunlarý dedi: "Baþbakan bilmeli ki biz daha gücümüzün yüzde beþini bile harekete geçirmemiþiz. Biz þimdi kontrollü bir biçimde sadece savunma savaþý veriyoruz. Eðer biz savaþ gücümüzün önünü açar, resmi savaþ karar ve talimatýný verirsek, Türkiye’yi alt-üst ederler..."

OLAY NASIL GELÝÞTÝ?

Sabah saatlerinde bölgede görevli korucular, yola mayýn döþendiðini fark etti. Bunun üzerine Hakkari- Çukurca karayolu trafiðe kapatýlarak, mayýný imha etmek ve yol güvenliðini saðlamak için TC. askerleri zýrhlý personel taþýyýcýlarla bölgeye sevk edildi. Ancak askeri birlik korucularýn mayýnýn bulunduðu kesime daha ulaþmadan PKK, bu kez zýrhlý araçlara karþý kullanýlan antitank mayýnlarý ve C- 4 patlayýcýlarý infilak ettirdi. Yaklaþýk 50 kiloluk patlayýcýnýn infilaký sýrasýnda konvoydaki 3 zýrhlý personel taþýyýcý havaya uçtu. Araçlardan biri Zap suyuna düþtü.

Çatýþmanýn yaþandýðý bölgede meydana gelen ikinci bir patlamada ise bir korucu öldü. Zap suyuna düþen araçtan da üç ceset çýkarýldý. Böylece TC. güvenlik görevlisi sayýsý 12'ye yükseldi.

Sesonline.Net

Son Güncelleme Tarihi: 19 Aðustos 2011 15:02

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0