Sanatta güz bereketi

26 Eylül 2007 04:05  

 

Sanatta güz bereketi

Bu konserler kaçmaz


Türkiye’nin köklü müzik gruplarından Ezginin Günlüğü, 27 Eylül Perşembe akşamı, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde İzmirli hayranlarıyla buluşacak. Gruba İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşlik edecek. Kış sezonunun bu ilk konserinin başlama saati 21:30. Ücretsiz olarak düzenlenen konserin biletlerini ise sanatseverler İzmir Sanat gişesinden edinebilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumartesi Buluşması Konserleri kapsamında ise bu hafta yine ses getirecek bir konser var. 29 Eylül Cumartesi gecesi Leman Sam güçlü yorumuyla İzmirlilere seslenecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki konser saat 21:00’da başlayacak. 7,5 YTL olarak belirlenen konser biletleri, Alsancak-Göztepe D&R, Karşıyaka Pan Kitabevi ve Bornova Kahve Bahane’de satışa sunuluyor.



İzmir Sanat’ta ”Güz Şenliği”


Kentteki sanatsal, kültürel ve sosyal aktivitelerin en yoğun yaşandığı mekanların başında, hiç kuşkusuz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Sanat geliyor. Yeni sezona da iddialı giren İzmir Sanat, 8 Ekim’deki açılış konserinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’i ağırlamaya hazırlanıyor. Konserde ünlü sanatçıya, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek. 10 Ekim’de ise Genç Solistler Buluşması’nda Yiğit Ülgen ve Elif Önal viyolonsel ve piyano konseri ile sanatseverlerin karşısında olacak. İlerleyen haftalarda, Çaykovski Yaylı Sazlar Dörtlüsü, Yıldız İbrahimova gibi isimlerin yanı sıra, Klasik’ten Caz’a Resitali ile Ephesus Brass İzmirli sanatseverlerle buluşacak.



Çocuk Tiyatrosu


Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik sanat etkinliklerine bu dönem de devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda 03 Eylül – 30 Kasım 2007 tarihleri arasında her hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri saat 11.00’de, Perşembe, Cuma günleri ise saat 14.00’de gösterimler gerçekleştirilecek. Yapılacak ücretsiz gösterimlerle tiyatro kültürünün ve sevgisinin küçük yaştan aşılanması hedefleniyor.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0