Ragıp Zarakolu ve 14 KCK tutuklusu serbest bırakıldı...

12 Nisan 2012 15:33  

 

Ragıp Zarakolu ve 14 KCK tutuklusu serbest bırakıldı...

1. (Koma Ciwaken Kurdistan / 'Kürdistan Topluluklar Birliği') KCK Davasında yayıncı, yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla tahliye edildi. Sesonline.net'in de köşe yazarı olan Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu tahliyelerle ilgili Mahkemenin kararı; 'tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu' gibi nedenlere dayandırıldı. Ragıp Zarakolu 1 Kasım 2011 gününden beri tutuklu bulunuyordu. 1. KCK davasında ilk duruşma 2 Temmuz'da Silivri'de görülecek.

Tahliye edilenlerin isimleri şöyle: Alaattin Güneş, Ali Geritli, Burhanettin Toprak, Cemalettin Gördegir, Evrim Öztürk, İrfan Hülakü, İsmail Zeybek, Lütfü Balbal, Muhsin Yenisöz, Nahit Onat, Neci Elmas, Ragıp Zarakolu, Songül Karatagna, Yasin Yalçın, Zeynel Çelik.

ZARAKOLU NEYLE SUÇLANIYORDU?

KCK iddianamesinde, Ragıp Zarakolu’nun PKK hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte, "bilerek ve isteyerek 'terör örgütüne' yardım ettiği, prestijini ona kullandırdığı" ileri sürülmüş ve Zarakolu’nun "PKK örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine dolaylı katkıda bulunduğu" savunulmuştu.

PROF. ERSANLI TUTUKLULUĞA DEVAM...

Mahkeme heyeti aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 132 tutuklu sanığın ise "kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti" gerekçesiyle tutukluluğunun devamına karar verdi. Heyet, 22 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucun beklenmesine hükmetti.

FOTOĞRAF: Ragıp Zarakolu, Kocaeli 2 Nolu F Tipi, Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda oluşturduğu kitaplıkta, kitaplarıyla beraber...

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0