Popüler olmak kötü bir şey değil

01 Kasım 2009 13:44  

 

Popüler olmak kötü bir şey değil

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda ilk günün önemli konuşmacılarından biri Elif Şafak’tı. Doğan Kitap’ın düzenlediği konferansta, Elif Şafak son kitabı Aşk üzerine konuştu

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenen konferansta Elif Şafak, ilk önce yazarlık serüvenini anlattı. Yan yana koyup baktığında her kitabında farklı bir ritim, dil ve enerji olduğunu çünkü her birinin yazılma aşamasında farklı bir insan olduğunu vurguladı. Romancı olma ihtiyacının 20’li yaşlarda geldiğini söyleyen yazar, romancı olmadan önceki yıllarını kastederek “Yaşadığım hayat ve hakikatler çok sıkıcıydı” dedi. Tasavvufa olan ilgisinin 15-16 yıl öncesinde başladığını ve Aşk’ın zor bir imtihan olduğunu belirten Şafak, “Tarihte yaşamış insanların hikâyesini yazıyordum ama bir yandan da bunun bir roman olduğunu unutmamaya çalışıyordum. Mevlana’ya olan hürmetimi onu incitmeden, putlaştırmadan yazmaya gayret ettim. Kitap bittiğinde vardığım yer aşktı” dedi.
 
Okurlarından gelen “Çok popüler bir yazarsınız, bu sizi korkutmuyor mu?” sorusuna Elif Şafak, “Bazen gazetelerde çok ithamkâr yazılar oluyor tabii ki bunlardan etkileniyorum. Popüler olan ve halkın sevdiği her şey kötü ve ucuz gibi algılanıyor. Yüksek sanat, yüksek edebiyat kavramları bana çok elitist geliyor. İnsanların çok sevdiği şey, kötü olmak zorunda değil” şeklinde yanıt verdi.

Sibel Oral
Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0