Planın her sayfasında avukatların imzası var

18 Haziran 2009 06:15  

 

Planın her sayfasında avukatların imzası var

4 sayfalık ‘AK Parti ve Toplumla Mücadele Planı’ her sayfası aramada hazır bulunan avukatlara tek tek imzalatımış. Bilgisayar emniyette 3 avukatın yanında kopyalanmış 

Türkiye gündemine bomba gibi düşen ‘AK Parti ve Toplumla Mücadele Eylem Planı’yla ilgili ‘belgeli komplo’ iddialarını atılan imzalar çürüttü. Eylem Planı’nın Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk’ün hem bilgisayarında dijital olarak kayıtlı olduğu hem de döküman olarak bulunduğu belirlendi. 4 sayfalık kağıt çıktısı belgenin arama sırasında ofiste olan savcı, 3 avukat ve polislerce sayfa sayfa imzalandığı belinlendi.

AVUKAT VE BARO ‘BELGELİ KOMPLO’ DEDİ

‘AK Parti ve Toplumla Mücadele Planı’nın basına yansımasının ardından Serdar Öztürk’ün Avukatı Hasan Gürbüz, skandal belgenin yer aldığı bilgisayar hard disk imajı alınırken Ankara Emniyeti’ne sokulmadıklarını ve burada o belgenin bilgisayara yerleştirildiğini iddia etti. Ankara Barosu da aynı iddiaları tekrarladı. Tüm bunların aksine, emniyette kopyalama işleminin üç avukatın önünde gerçekleştirildiği belirlendi.

OPERASYONU SAVCI GÖRÜŞEN YÖNETTİ

Star, Serdar Öztürk’ün avukatlarının imzasını taşıyan ‘Mühür Açma-İmaj Alma-Teslim Tesellüm Tutanağı’nı ele geçirdi. Tutanağa göre, 4 Haziran günü saat 10.20 sıralarında Öztürk’ün ofisine yapılan operasyonu Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen yönetti. Arama sırasında Baro temsilcisi Avukat Bayram Özkan ve Öztürk’le aynı büroda çalışan avukatlar Özge Evci, Çağrı Eryılmaz ile Gizem Ulusoy da hazır bulundu.

EL KONMA TUTANAĞINI DA İMZALADILAR

Ofisteki OEM marka bilgisayar kasasından çıkarılan Western Digital marka WMAM9M393186 seri numaralı 80 GB’lık hard diske imzalar karşılığı el konulup mühürlendi. El Koyma Tutanağı’nı avukatlar da imzaladı. Emniyet’e götürülen belgeler ve hard diskin yer aldığı delil torbasının mührü, Öztürk’ün avukatlarının huzurunda açıldı. 


KOPYALANIRKEN 3 AVUKAT VARDI

Saat 21.30’da imzalanan Mühür Açma-İmaj Alma ve Teslim Tesellüm Tutanağı’na göre, Serdar Öztürk’e ait hard diskin imajı alındıktan sonra bir kopyası da avukatların getirdiği hard diske yüklendi. Bu tutanağı da Öztürk’ün avukatları Özge Evci, Çağrı Eryılmaz ve Gizem Ulusoy imzaladı.

Serdar Öztürk’ün bilgisayarının hard diske el konulup Avukat Özge Evci’nin de imzasıyla delil torbasına yerleştirilmiş.

Mühürlü delil torbasının mührü Ankara Emniyet’inde avukatlar Özge Evci, Çağrı Eryılmaz ve Gizem Ulusoy’un huzurunda açıldı.

Avukatların huzurunda kopyalanan hard disk imajı Serdar Öztürk’ün üç avukatına imza karşılığında teslim edildi.

Sadece Öztürk’ün ofisi arandı

Avukatlık bürosundaki aramanın sadece Serdar Öztürk’ün kullandığı odada yapıldığı, diğer odalara girilmediği belirtildi. Polis, savcı, baro temsilcisi ve Serdar Öztürk’ün avukatları aynı anda ofise girerken kameralar herşeyi saniye sanie görüntüledi. El konulan her belge sayfa sayfa avukatlar, savcı ve polislerce imzalanarak tutanağa aktarıldı.

Avukatlar konuşmak istemedi

Tutanaklarda imzası bulunan Avukat Gizem Ulusoy, ‘Biz Serdar Öztürk’le gider ortağıyız. Ben bu konuların tarafı değilim, açıklama yapmak istemiyorum’ dedi. Avukat Özge Evci ise ‘Kopyalama yapılırken orada daha çok Çağrı Bey ve Gizem Hanım vardı. Ben sadece orada bulundum. Çok fazla bir şey bilmiyorum’ dedi. 

Stargazete.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0