Özgürlükçü Solcular: 'Hepimiz Uyguruz!'

14 Temmuz 2009 15:06  

 

Özgürlükçü Solcular: 'Hepimiz Uyguruz!'

Bugün 14.00'de Taksim Meydanında toplanan Özgürlükçü Solcu bir grup, 'Hepimiz Uyguruz' pankartı açarak Uygurlulara karşı uyguladığı baskı ve şiddet politikasından ötürü Çin yönetimini protesto ettiler. 

Çin'in Sincan Özerk Bölgesi başkenti Urumçi'de yaşanan katliamdan fotoğrafların da taşındığı gösteride yapılan açıklamada, "Türkiyeli Özgürlükçü Solcular olarak, Çin yönetiminin Uygur özerk bölgesinde insan hak ve özgürlüklerini çiğnemesini, uygulanan asimilasyon politikalarını ve son olaylarda katliama dönüşen müdahaleyi protesto ediyoruz" denildi.

Sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarının atıldığı eylemde, grup adına Nazım Öztürk bir açıklama yaptı.

“Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde korkunç şeyler oluyor” diyen Öztürk, “Çin yönetiminin yıllardır Uygurlar ve Tibetliler üzerinde asimilasyon politikaları uyguladığını, halkı birbirine kırdırdığını” belirtti. Şincan Komünist Partisi Genel Sekreteri’nin göstericilerin idam edileceğini açıkladığını ifade eden Öztürk, şöyle dedi:

“Adı Komünist fakat kendisi yeryüzünün en vahşi kapitalist sistemini uygulayan Çin yönetimi, Uygur ve Tibet halkları ile beraber tüm halkını da baskı altında tutuyor. Kendi dillerini ve dinlerini yaşamaları baskı altında olan Uygur halkının acılarını en iyi hissedebilecek olan ülkemiz halklarıdır. Azınlık olmanın acılarını tüm adaletsizlikleriyle yaşamış Anadolu halkı, Uygur kardeşlerimizin yanında olmalıdır.”

"Önce insan hakları ve özgürlükler..."

Nerede olursa olsun insan hak ve özgürlüklerinin yanında olduklarını kaydeden Öztürk, “şovenizm, asimilasyon politikalarını ve insanların katledilmesini lanetlediklerini” söyledi. Öztürk’ün açıklamasının ardından grup hep bir ağızdan, “Uygur halkı özgürlüğüne kavuşana dek; hepimiz Uyguruz, hepimiz Doğu Türkistanlıyız” diye bağırdı. 

Turnusol Haber

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0