Okullar çürük devlet seyirci - Fikret Karagöz

11 Ağustos 2008 06:04  

 

Okullar çürük devlet seyirci - Fikret Karagöz

“KAMPANYA YAPALIM”



Okulların kaderlerine terk edildiğini ve konuyu defalarca İl Genel Meclisi’ne getirdiklerini anlatan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ali Metin Palaoğlu, “Ortada uzmanların bilimsel raporlarının olmasına rağmen yıllardır bu çürük ve virane okullarda eğitim yapılıyor” dedi. Palaoğlu, binaların derhal kapatılması gerektiğini vurgulayarak, “O okullarda okuyacak çocuklar, başka okullara aktarılsın. Para bulunamıyorsa, kampanya başlatalım. Belediyeden, odalardan, sivil toplum örgütlerinden destek alalım” dedi.



“BAKANLIK İLGİSİZ”



Palaoğlu, İzmir’in deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, “Uzmanların İzmir’de yıkıcı etkiye sahip bir depremin meydana gelebileceğini belirtmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uyarıları hiç dikkate almadığı ortaya çıktı” dedi. Palaoğlu, güçlendirme çalışmaları için 9 milyon YTL’ye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çocukların hayatı için devlet 9 milyon YTL bulamıyor. Çocuklarımızın bu okullarda ölmesini beklemeyelim” dedi.



“ULUORTA BEYAN”



İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, güçlendirmenin bilimsel bir konu olduğunu, uzmanlık isteyen bir meselede herkesin uluorta beyanda bulunmasının toplum üzerinde yanlış algılamalara yol açabileceğini, belirtti. Bazı okullar için üniversitelerden görüş alındığını dile getiren Aydoğan, “Bu okullardan altısının yıkılarak yeniden yapılması, onarılmasından daha ekonomik olacak. Güçlendirme gerekiyor, o da aşamalı olarak yapılacak. Okulların taşınması söz konusu edilmemeli. Panik yaratılmasın” diye konuştu.



Taraf Gazetesi

11.08.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0