Müjdeler olsun, 'Tombiş' iyileşti

24 Ocak 2010 03:25  

 

Müjdeler olsun, 'Tombiş' iyileşti

Çenesindeki apse nedeniyle zorlu bir ameliyat geçiren İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki su aygırı 'Tombiş', sağlığına kavuştu.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Doğal Yaşam Parkı, sahip olduğu ilginç hayvan türleri kadar, onlara sunulan fiziksel imkanlar ve sağlık hizmetleri açısından da dikkat çekiyor. Parkta sağlık sorunları yaşayan hayvanların tedavi edilebilmesi için tıbbi olanaklar kullanılıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın üç su aygırından biri olan ‘Tombiş’ de, geçtiğimiz ay çenesindeki apse nedeniyle ameliyat edildi. Uzman ekip tarafından anestezi kullanılarak gerçekleştirilen operasyonla ‘Tombiş’, hem çektiği ağrılardan kurtuldu, hem de Türkiye’de bir ilki yaşayarak literatüre girdi.

Türkiye’de bir su aygırına ilk kez uygulanan operasyon, İzmir Doğal Yaşam Parkı Danışmanı Prof.Dr. Nilüfer Aytuğ ve Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk eşliğindeki 4 veteriner hekimden oluşan 6 kişilik ekiple gerçekleştirildi. ‘Tombiş’e anestezi uygulanarak yapılan 1.5 saatlik başarılı operasyon ile apseli bölge iyice temizlendi. ‘Tombiş’, son derece riskli olduğu belirtilen operasyondan sonra 20 gün süresince rehabilitasyona tabi tutuldu. Bu süre içinde ilaç tedavisi de sürdürüldü.

Kısa sürede iyileşen ‘Tombiş’, diğer iki su aygırının yanına bırakıldı. Park yetkilileri, ağrılarından kurtulup sağlığına kavuşan ‘Tombiş'in kaybettiği kiloları da yeniden almaya başladığını söyledi. (dha)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0