MHP ve CHP'nin protestosuna EDP'den yanıt: 'Baydemir İzmir'in konuğudur'

26 Aralık 2010 14:43  

 

MHP ve CHP'nin protestosuna EDP'den yanıt: 'Baydemir İzmir'in konuğudur'

İZMİR -Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından İzmir’e toplantıya çağırılması üzerine; CHP’li Milletvekilleri ve MHP yöneticileri tarafından “Osman Baydemir gelmesin” kampanyası başlatılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, "Osman Baydemir İzmir'in konuğudur" dedi. Cangı'nın açıklaması şöyle:

"Osman Baydemir’in İzmir’e gelmesine karşı çıkanlar öncelikle şu sorulara yanıt vermeli; “Diyarbakır bu ülkenin bir parçası değil mi, onun belediye başkanı bu ülkenin yurttaşı değil mi, İzmir’e gelmesi için sizden vize mi alması gerekiyor? Gösterilen tepkiler, tepki gösteren politik anlayışların Kürt Meselesi konusundaki yaklaşımını da yansıtıyor. Yok sayan, eşit hak tanımayan, yok eden uygulamaların bu ülke insanlarına neye mal olduğunun daha farkına varamamış olunması kaygılarımızı artırmaktadır.

Barışçıl yollar yerine, şiddete dayanan, yok sayan ve yok eden politikaların sonucu oluşturulan milliyetçi, ırkçı saldırganlık beraberinde kutuplaşmayı ve toplumsal yarılmayı doğurmuştur.

Sorunlarımızı ancak çatışma ortamının yarattığı güvensizliklerin, önyargıların giderilmesine yönelik çabalarla, eşit koşullarda bir arada yaşama ortamının güçlendirilmesi ile barışçıl demokratik siyasetle çözebiliriz.

Şimdi tercih yapma zamanı, şiddetin yerine barışın dilinin konuşulması, ülke kaynaklarının savaşa değil, herkese eşit eğitime, sağlığa gitmesi, insanca onurlu yaşam için her düzeyde eşit yurttaşlığın gerçekleşmesi için tavır koyma zamanı, akan kanın durması, toplumsal barışın sağlanmasının başka yolu yoktur.

İzmir bizim evimizdir, kimin tarafından çağırılırsa çağrılsın Osman Baydemir, İzmirlilerin, bizim konuğumuzdur. Bunun dışındaki yaklaşımlara İzmirliler onay vermeyecek, biz sessiz kalmayacağız..."


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0