Meryemana Evi'ni fırtına vurdu

03 Nisan 2013 22:15  

 

Meryemana Evi'ni fırtına vurdu

İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki her yıl on binlerce Katolik Hıristiyan'ın ziyaret ederek hacı olduğu Meryemana Evi'ni fırtına vurdu

SELÇUK - Devrilen asırlık çam ağaçları ve elektrik direkleri Meryemana Evi'nin avlusundaki ayin yapılan bölümdeki üzeri pergoleli platform ile ayine katılanların oturduğu sıralar kullanmaz hale gelirken, kutsal su aktığına inanılan çeşme de hasar gördü.

Bugün sabah saatlerinde başlayan ve saat 14.30 sıalarında etkisini arttıran fırtına Aydın 'ın Kuşadası ve İzmir 'in Selçuk ilçelerinde de etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına, Selçuk'a 9 kilometre uzaklıktaki Hz. İsa'nın annesi Meryem'in son yıllarını Saint Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiği inanılan ve Meryemana Evi olarak bilinen kilisenin bulunduğu Bülbül Dağı'nda da etkili oldu.

DEVRİLEN AĞAÇLAR ‘ATRİUM’U HARABEYE ÇEVİRDİ

Fırtınanın devirdiği asırlık 10 kadar çam ağacı Meryemana Evi'nin avlusundaki 'atrium' olarak bilinen ayin bölümünü harabeye çevirdi. Ayin alanındaki üzeri çelik konstrüksiyon ve sacla kaplı platform ve ayine katılanların oturduğu ahşap sıralar devrilen ağaçlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kutsal su aktığına inanılan çeşmede de hasar meydana geldi.

Meryamana Evi'ni ziyarete gelenlere bilet kesilen giriş kapısı ile rahip lojmanın önü de devrilen ağaç ve elektrik direkleri nedeniyle kapandı. Bölgede, elektrikler de kesildi. Selçuk Belediyesi'nde görevli işçiler tarafından devrilen ağaçların kesilip, traktörlere yüklenerek kaldırılmasına başlandı.

2006 yılında Bülbül Dağı'nda çıkan orman yangını Meryemana Evi'ne kadar ulaşmış, ancak devrilen asırlık çam ağaçlarının yanmaması dikkati çekmişti.

Öte yandan Selçuk, şehir merkezinde devrilen bir ağacın elektrik nakil hattındaki telleri koparması nedeniyle ilçeye elektrik verilemezken, Kuşadası'nda da bazı ağaçların dalları kırıldı, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki trafik sinyalizasyon lambalarını devrildi.(dha/Latif Sansür- Veysel Erol)

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0