“SEN UNUTMA MADIMAK'I, SEN!”

02 Temmuz 2022 13:01 / 425 kez okundu!

 

 

"Bakın, bu ülkede oldukça ciddi nüfusa sahip olmamıza rağmen tarih boyunca ülke siyasetinde olumlu bir ROL almak yerine CHP gibi sistemin kurucu öğelerinin peşine takılarak onların oy tabanını oluşturduk. Dolayısıyla dışı hoş olsa da, içi boş bir topluluk olmaktan öte gidemedik.

İşte huzurda 100 yıl sonra o adaletsizlikler düzeniyle hesap gören, Cumhuriyeti Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisiyle herkes için EŞİT YURTTAŞLIK koşullarında yeniden dizayn eden ve sırf bu yüzden benzersiz bir saldırı altında olan ERDOĞAN Türkiyesi.
O`nunla anlaşmayı deneyin."

 

***

"SEN UNUTMA MADIMAK`I, SEN"

Bu tarafta 680'de yaşanmış Kerbela hikayesini tekrarlayıp, Yezid'e beddualar dizerken diğer tarafta 1938 DERSİM, 1978 MARAŞ, 1993 MADIMAK katliamlarının birinci dereceden faili partilerin oy deposu ol, sonra gel oraya buraya `MADIMAK`I UNUTMA!` yaz ?

Daha ilk günden Alevileri yok hükmünde sayıp, katliamdan katliama salmış, bu ülkede Aleviler hiç yaşamıyormuş gibi davranmış statükonun bekçisi CHP`ye sırtını yasla, sonra gel kulağımın dibinde bağır: `MADIMAK`I UNUTMA !` ?

Bu ülkenin tarihinde Alevileri ilk kez devlet adına muhatap alıp, kabul edip, Anayasal eşit yurttaşlık için ALEVİ ÇALIŞTAYLARI düzenlemiş, İKTİDARINDA TEK BİR ALEVİNİN BURNUNUN KANAMASINA MÜSAADE ETMEMİŞ Erdoğan`lı Türkiye`ye karşı saf tut, sonra gel bana MADIMAK`ı anlat olur mu... ?

Ben unutmadım MADIMAK`ı
MARAŞ’ı da, DERSİM`i de...
Fakat sen de UNUTMA kardeşim!
Artık zamanıdır, sizi katillerinizin kulu-kölesi yapan, `Alevicilik` ticareti yapan akıl hocalarınızdan, zincirlerinizden kurtulun!
Bu Cumhuriyeti daha ilk günden "sizsiz" düşünenleri tarihe gömün!

Bakın, bu ülkede oldukça ciddi nüfusa sahip olmamıza rağmen tarih boyunca ülke siyasetinde olumlu bir ROL almak yerine CHP gibi sistemin kurucu öğelerinin peşine takılarak onların oy tabanını oluşturduk. Dolayısıyla dışı hoş olsa da, içi boş bir topluluk olmaktan öte gidemedik.

İşte huzurda 100 yıl sonra o adaletsizlikler düzeniyle hesap gören, Cumhuriyeti Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisiyle herkes için EŞİT YURTTAŞLIK koşullarında yeniden dizayn eden ve sırf bu yüzden benzersiz bir saldırı altında olan ERDOĞAN Türkiyesi.
O`nunla anlaşmayı deneyin.

Mehmet ÇEK

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.