KADIN SINIFI :))

13 Mart 2019 15:22 / 2405 kez okundu!

 

 

İletişim çağının da etkisiyle kadınların geleneksel olarak eşinin ve aile büyüklerinin yönlendirmesiyle siyasi tercihte bulunduğu zamanlar tarihe karıştı. Aksine daha çok kadının kişisel kanaatinin ön plana çıktığı zamanlardayız. Kadın artık dünyayı kocasından ya da babasından dinlemiyor, kendi gözleriyle görüyor, kulaklarıyla duyuyor ve neticeye de kendi varıyor.

 

****

 

KADIN SINIFI smiley

 

Bütün dünya gibi bizde de artık kadınların aktif olarak yer alıp çalıştığı partiler seçimlerde çok önemli avantajlar sağlıyor. Diğer bir deyişle kadınları kazanan seçimleri de kazanıyor.

Evet, yeniçağın en dinamik, en belirleyici gücü: KADIN SINIFI smiley

AK Parti'yi izleyin, sahalarda, alanlarda hep kadınlar. Olayı adeta bir başına kadınlar götürüyor. Arı gibi çalışıp, tırnaklarıyla kazıyorlar.

HDP`nin geleneğinde yıllar boyu hareketin bütün yükünü kadınlar taşıdı, artık yoklar. CHP’nin sadece büyük şehirlerin merkezlerinde kendini "çağdaş, laik" diye tanımlayan kadın grupları var, geri kalanı erkek.

Pekala KADINLARI etkileyen ne?

Önce şunun altını bir çizelim; iletişim çağının da etkisiyle kadınların geleneksel olarak eşinin ve aile büyüklerinin yönlendirmesiyle siyasi tercihte bulunduğu zamanlar tarihe karıştı. Aksine daha çok kadının kişisel kanaatinin ön plana çıktığı zamanlardayız. Kadın artık dünyayı kocasından ya da babasından dinlemiyor, kendi gözleriyle görüyor, kulaklarıyla duyuyor ve neticeye de kendi varıyor.

Geri dönelim: Pekala KADINLAR neye göre kararını veriyor? Nelerden etkileniyor?

Bu aslında başlı başına bir tez ve uzunca bir yazı konusu, ancak kısa ve pratik geçeyim...

Bir kere KADIN çok realist. Boş söylemlere prim vermiyor. Hikaye dinlemeyi hiç ama hiç sevmiyor.

Somut ve elle tutulur olana sıcak bakıyor.

Yani hakikaten o moda deyimle; kadın lafa değil icraata bakıyor.

Söylediklerinizin, yaptıklarınızın kendisi ve çocukları için ne gibi bir fark yaratacağına bakıyor.

ERDOĞAN`ın peşinde, bugün ülkenin her tarafında alanları dolduran kadınlar onun iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kendisi, ailesi, mahallesi, köyü için neleri değiştirdiğini biliyor ve onun için koşuyor alanlara.

Günlük yaşamında değişenleri biliyor. Çocuğunun eğitimi, anne babasının sağlığı için değişeni görüyor. Kavuştuğu bu yeni olanaklara oy veriyor kadın.

Ulaşımdan, eğitime, sağlıktan, adalete, kadın ve çocuk haklarına, sosyal olanaklara oy veriyor kadın.

Kadın kelimenin tam anlamıyla ANNE gibi bakıyor olaya...

Dikkat edin(!), düne kadar HDP-PKK`nın yükünü çeken KADINLAR artık bunların çağrılarına uyup sokağa bile çıkmıyorlar. Çünkü yıllar sonra kavuştukları huzuru çok sevdiler. Erdoğan ile kavuştukları hastaneleri, okulları, yolları ve anadillerini, kimliklerini çok sevdiler ve bütün bunlara ihanet ederek silahta ısrar eden HDP`ye sırt döndüler.

Uzun lafın kısası lafa değil iş’e bakıyor, icraata oy veriyor kadın. Verdiğim OY ile ailem için neleri değiştirebilirim diye hesap ediyor kadın.

Dişi hoş olsa da içi boş, gelecekte belirsiz bir tarihte güzel günlerden söz eden söylemlere prim vermiyor kadın.

KADIN yaşadığına oy veriyor ve kadınları kazanan yürüyor, seçimleri devirip, düzeni değiştiriyor.

 

Mehmet ÇEK

08.03.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019 16:19

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.