Margaret Thatcher öldü

08 Nisan 2013 16:07  

 

Margaret Thatcher öldü

İngiltere'nin 'Demir Leydi' lakaplı eski başbakanlarından Margaret Thatcher yaşamı yitirdi.

İngiltere 'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher 88 yaşında yaşamını yitirdi. Thatcher'in bu sabah saatlerinde felç geçirdiği daha sonra da son nefesini verdiği bildiriliyor.

Thatcher ailesinin sözcüsü Lord Tim Bell, "Mark ve Carol Thatcher anneleri Barones Thatcher'ın bu sabah geçirdiği felcin ardından 'huzurlu bir biçimde' yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle duyurmuştur" dedi.

İngiltere’nin ilk ve tek kadın başbakanı olan ve arka arkaya üç seçim kazanan Margaret Thatcher 10 sene kadar önce de birkaç kez felç geçirmişti.

Yıllardır ağır hafıza kaybı problemleri yaşayan ve toplum karşısına çıkmayan Thatcher’in son dönemlerinde artık yakın arkadaşlarını bile tanıyamadığı belirtilmişti. Eski Başbakan’ın hayatı 2011 yılında “Demir Leydi” adlı bir filme de konu olmuştu.

'KATI' POLİTİKALARIN 'DEMİR' LEYDİSİ

1979 yılında başbakan seçilen ve 1990 yılına kadar bu görevi sürdüren Thatcher 20'nci yüzyılın en önemli politik karakterlerinden biriydi. Thatcher 19'uncu yüzyılın başından bu yana en uzun süre iktidarda kalan İngiltere başbakanı olmuştu.

Muhafazakar çizgisini politik yaşamı boyunca koruyan 'Demir Leydi' Doğu Bloku ülkeleriyle olan mücadelesiyle ve izlediği katı politikalarla biliniyordu.

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0