Limak Þirketi direniþ çadýrýný hedef aldý

10 Eylül 2012 18:26  

 

Limak Þirketi direniþ çadýrýný hedef aldý

Limak Þirketi Peri Suyu’nda bulunan direniþ çadýrý ile köylülerin topraklarýna yeni bir saldýrý düzenledi. Peri Suyu üzerinde baraj inþaatýna devam eden Limak Þirketi, dere üzerinde bulunan bentleri kaldýrarak direniþ çadýrý ile köylülerin ekip biçtiði tarlalarýn sular altýnda kalmasýný saðladý.

Peri Suyu Koruma Platformu bir açýklama yaparak "Limak, bütün olanaklarýyla, deðerlerimize saldýrýyor" dedi. Platform baraja karþý çýkan köylülerin tutuklandýðýný, köylülere otomotik silahlarla ateþ açýldýðýný, ormanlarýn yakýldýðýný ve son olarak da arazilerinin sular altýnda býrakýldýðýný ifade etti.

‘Direniþ çadýrýný yeniden kuracaðýz’

Yapýlan açýklamada, "Yeni yakýlan ormanlarýmýzýn dumanlarý daha tam kaybolmadan, 03.09.2012 tarihinde yüzlerce asker, Limak'ýn özel ordusu ve korucular eþliðinde iki yýldýr giremediði direniþ çadýrýný sular altýnda býraktýlar. Akan suyun önünde bentler yaparak, suyun yönünü köylülerin arazilerinin üzerine doðrultup her taraf sular altýnda kalmýþ bulunmakta. Savaþ sonrasý harebeyi andýran Peri Suyu þu an can çekiþiyor" denildi.

Direniþ çadýrýný yeniden kuracaklarýný belirten köylüler, "Limak'ýn cennetimizi cehenneme çevirdiði Peri Suyu'nda, meþru demokratik haklarýmýzý kullanarak, bu kuþatmayý kaldýracaðýz. Peri Suyu bu haklý mücadelesinde teslim olmayacaktýr" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: http://www.halkingunlugu.net/haber-ariv/1-guencel/3608-limak-irketi-direni-cadrn-hedef-ald.html

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0