Liderlerinin gençlik kolları

18 Mayıs 2011 13:20  

 

Liderlerinin gençlik kolları

12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partilerin en büyük hedeflerinden biri de 19 milyon genç seçmenin oyu.

12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partilerin en büyük hedeflerinden biri de 19 milyon genç seçmenin oyu. Partiler bu oylar için özellikle gençlik kolları aracılığıyla kampanyalar üretiyorlar. CHP, AKP, MHP ve HAS Parti Gençlik Kolları Genel Başkanları seçim çalışmalarını ve tahminlerini Taraf’a anlattı.

Partilerin gençlik kolları genel başkanları en az liderleri kadar hırslı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla, Devlet Bahçeli ve Numan Kurtulmuş’la tek benzerlikleri ise sadece hırsları değil. Taraf’ın sorularına cevap veren gençlik liderleri, genel başkanlarının çizdiği çerçevenin dışına kesinlikle taşmıyor.

İnanç Yıldız (CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı): Gençlik olarak anadilde eğitime sıcak bakmıyoruz. Türban konusu ise gerçek manada AKP’nin maşası haline gelmiş bir başlık. Bugün türbanı siyasallaştırmadan, kamu düzeni dışında tutarak çözme imkanı olduğunu genel başkanımız ifade etmiş ve bu sayede üniversitelerde kaos ortamı yaratılmasına izin verilmemiştir. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay partimizin adaylarıdır, ülkeye ciddi hizmetleri olmuştur. Biz seçimde yüzde 40’ı hedefledik. Tek başına iktidar olmak istiyoruz.

Abdülkadir Özel (HAS Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı): Yaklaşık bir haftadır ‘bölge’ diye tabir edilen Doğu’daydık. AKP ve BDP kutuplaşmasını hemen hissedebiliyorsunuz ama, şunu da gördük ki; insanlar artık AKP’ye son kez oy veriyorlar. Özellikle gençlerin en büyük sorunu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamamaları. AKP de askerlik süresini kısaltmayarak böyle bir problemi sümenaltı etmeye çalışmakta.

İsmail Karaosmanoğlu (AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı): Çok net söyleyebilirim ki bu seçimde yüzde 47’yi geçeriz. Başbakanımız 22 Temmuz 2007’de genel merkezimizin balkonunda yaptığı konuşmanın samimiyetini demokratik açılım konusundaki icraatıyla gerçekleştirmiştir. CHP’nin uzunca bir zamandan sonra proje üretmesini de, AKP’nin başarısı olarak yorumlayabiliriz. Demek ki, bugüne kadar AK Parti bu topluma bir şeyler katabilmiş ki; CHP projeler üreterek bundan geri kalmak istemiyor. Bu da bizi sevindiriyor. Sonuçta, kazanan millet oluyor.

Harun Öztürk (Ülkü Ocakları Genel Başkanı): Şu andaki devlet halinden çok iyi bir devlet istiyoruz. Bunun da MHP iktidarıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Ülkeye baktığınız zaman en büyük problemin işsizlik olduğunu göreceksiniz. İkinci bir problem ise milletimizin huzursuz olması. Bu kutuplaşmalardan dolayı milletimiz bu iki problemi de yaşamaktadır. EKİN GÜN/İZMİR

Fotoğraflar: Sol üst: İnanç Yıldız (CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı)
Sağ alt: İsmail Karaosmanoğlu (AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı)


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0