Lice savcısına suç duyurusunda bulunanlar İstanbul savcılığına çağrıldı

13 Ocak 2010 22:30  

 

Lice savcısına suç duyurusunda bulunanlar İstanbul savcılığına çağrıldı

Ceylan Önkol'un havanm topu mermisi ile öldürülmesi olayını derinlikli şekilde soruşturmadığı ve sorumlular hakkında dava açmadığı için Lice Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kamil Çolak ve Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunanlar Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na ifadeleri alınmak üzere çağrıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan, suç duyurusunda bulunan yurttar; "Ceylan Önkol 28 Eylül 2009’da şaibeli biçimde öldürüldü. Bizler bir grup yurttaş olarak, Ekim ayında Ceylan’ın köyüne; mezarına çiçek bırakıp edip ailesine taziye ziyaretinde bulunmaya gittik. Olayı bir de Ceylan’ın ailesinden, çevresinden ve köylülerinden dinledik. Dinlediklerimiz korkunçtu" diyerek şu açıklamada bulundu:

"Dönüşümüzde olayda ihmali olduğuna kanaat getirdiğimiz savcı ve askeri yetkililer hakkında, İstanbul’da bize katılan başka yurttaşlarla birlikte, 23 Ekim 2009’da suç duyurusunda bulunduk.

Yetkililer hakkında ne gibi bir işlem yapıldığını henüz bilmiyoruz. Ama şimdi biz savcılığa ifade vermeye çağırılıyoruz.

14 Ocak Perşembe günü, saat 11.00’de, basın mensuplarını ve dayanışma gösterecek bütün yurttaşları Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Bürosu girişinde yapacağımız basın açıklamamıza davet ediyoruz..."

Adnan Özyalçıner, Ayşe Demirbilek, Berhem Baltaş, Berkay, Bülent Turan, Cengiz Alğan, E.Eren Keskin, Gülsüm Cengiz, İlkay Akkaya, İrem Aksu, Lale Mansur, Leman Yurtsever, Mehmet Demir, Meltem Oral, Roni Margulies, Sait Ozan Kaya, Yalçın Ergündoğan, Yasemin Göksu, Yıldız Önen, Yusuf Çetin, Zeynep Tanbay.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0