Laiklik cihadı

17 Eylül 2011 16:08  

 

Laiklik cihadı

Başbakan’dan Libya’da da ‘laiklik’ dedi ve meydan okudu: Kişi değil devlet laik olur. Bu İslam’a aykırıysa lütfen siz de beni ikna edin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’da yaptığı konuşmalarında laiklikten söz etmesi ve devamında başlayan tartışmalar Libya’da da devam etti. Erdoğan laiklik ile ilgili açıklamalarına burada da devam etti.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil ile ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye’de halkım benim bu konuda (laiklik) ne düşündüğümü çok iyi biliyor, çok iyi bildiği için yüzde 50 oy veriyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Bu bölgeler, laikliği anlamada, tanımada inanıyorum ki şu anda bir müzakerenin veyahut bir tartışmanın içerisinde olacaktır. Ben laikliği dinsizlik olarak kabul etmiyorum, laikliği din karşıtlığı olarak kabul etmiyorum. Partimin programında laikliğin tanımı şudur: Kişi laik olmaz, devlet laik olur. Bir Müslüman olarak, laik bir devleti yönetirken bütün inanç gruplarına devlet eşit mesafede olur, Müslüman’a da, Hristiyan’a da Musevi’ye de ateiste de. Bütün inanç gruplarının inancı o devletin güvencesi altındadır. Bizim anlayışımız bu. Burada aykırı düştüğümüz durum varsa bunu her fırsatta, herkesle müzakere ederiz. Bu söylediğimin de bizim değerlerimize, İslam’a karşı bir yanı varsa lütfen siz de beni ikna edin’’ dedi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0