Kuşlara yem vermenin cezası 25 TL!

03 Haziran 2010 01:27  

 

Kuşlara yem vermenin cezası 25 TL!

Antalya'da evinin balkonundan kuşları besleyen öğretmen, komşusunun şikayeti üzerine zabıtadan 25 TL para cezası yedi.

Mehmet ÇINAR


ANTALYA- Antalya'da balkona ve bahçeye kuşların yemesi için ekmek kırıntıları bıraktığı için komşusu tarafından ‘çevreyi kirletiyor’ gerekçesiyle şikayet edilen öğretmen 40 yaşındaki Fatma Kılıç Sarılmış'a, zabıta 25 TL para cezası kesti.

Gürsu Mahallesi 343 Sokak Yalın Apartmanı'nda oturan ilköğretim öğretmeni Fatma Kılıç Sarılmış'ın başı, 6 yıldır oturduğu evinin balkonuna kuşlar için bıraktığı ekmek kırıntıları yüzünden derde girdi. Ekmek kırıntılarının yan apartmanın bahçesine düşmesi nedeniyle komşusu tarafından hem polise, hem de zabıtaya şikayet edilen Sarılmış, Fatih Polis Merkezi'nde ifade vermişti. Hakkında tutanak tutulan Fatma Kılıç Sarılmış'a, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘çevreyi kirletmek’ suçlamasıyla 25 TL para cezası kesildi. Ceza makbuzu eline ulaşan Sarılmış, cezanın iptaline ilişkin Antalya Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Hayatında ilk kez adliyeye geldiğini belirten Fatma Kılıç Sarılmış, “Buradaki mesele 25 lira değil, doğal yaşamımızın önemli parçası olan kuşlarımıza karşı gösterilen sevginin cezalandırılmasıdır” dedi.

‘Evsel atık atmak suretiyle çevreyi kirletme’ suçu nedeniyle hakkında para cezası uygulandığını kaydeden Sarılmış, “Evsel atıklar poşet, kola kutusu, deterjan atığı, çürük meyve- sebze gibi şeylerdir. Kuşlar için bıraktığım ekmek kırıntılarının zabıta tarafından evsel atık olarak nitelendirilmesi de oldukça ilginç” diye konuştu.

Antalya Sulh Ceza Mahkemesi, Fatma Kılıç Sarılmış'ın başvurusunu önümüzdeki günlerde değerlendirecek.(dha)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0