Kürtçe söylemek ülkeyi güzelleştirir

23 Mart 2013 22:30  

 

Kürtçe söylemek ülkeyi güzelleştirir

Şivan Perwer, dün akşam CNN Türk ekranında, Sezen Aksu, Tarkan ve Fethullah Gülen'i değerlendirdi...

Kürt ozan Şivan Perwer, dün akşam CNN Türk’te ‘Şirin Payzın ile Ne Oluyor?’ programına katıldı. Erbil’den ekrana gelen programda Perwer; Sezen Aksu, Tarkan ve Fethullah Gülen ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Sezen Aksu: “Sezen Hanım dopdolu bir sanatçıdır. Türkler rahmetli Pavarotti’yi de çağırdılar, Jackson’ı da... Bir sürü yabancı sanatçı dinliyorlar, değil mi? Ben o ülkenin çocuğuyum, niye beni dinlemiyorlar? Kürtçe söylediğim için beni dinlemiyorlar, değil mi? Onun için Türkiye ’deki sanatçıları eleştirdim; yüzü hep Amerika , Avrupa tarafında. Biraz taklit etmek, kıvırmak... Türkiye’deki sanatçının yapması gereken; benimle ya da Kürt sanatçıyla şarkı söylemektir. Bu da Türkiye’yi güzelleştirir bence. (...) Sezen güzel bir insandır biliyorum yani. Arasın, ben sevinirim. (...) Sezen Hanım’la şimdiye kadar direkt ilişkimiz olmadı. Ama selamımız geldi birbirimize. Bunu da söylüyorum, ‘Söylenmesin’ denmişti ama niye saklayalım.”

Tarkan: “Tarkan iki gün benim misafirim oldu, çok şey konuştuk. Tarkan’ın güzel bir ruhu var. İyi bir sanatçı gerçekten.”

Fethullah Gülen: Şirin Payzın’ın “Herkes dedi ki; Şivan Perwer cemaatle daha yakın durmak istiyor” sözüne cevaben: “Ben asla kimsenin üyesi olamam, bu mümkün değil, kimse beni böyle hesaplamasın. Ben sanatımı seviyorum ama o dostları da seviyorum. Sayın Gülen barışçıl bir zat. İlmi seven, dünyanın her tarafında okullar açmış böyle bir kişi + Ilımlı İslam ’ın oluşabileceği en iyi ülke Türkiye’dir. Demokratik İslamizm. Bu gerekiyor aslında. İslamı bu şerden de kurtarmak gerekiyor aslında. Bu bağnaz, tutucu, Allah’ın verdiği şeyle insanları kestiğini söyleyen insanlardan kurtarmak gerekiyor.”

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2013 14:12

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0