Korgeneral Eröz de 'darbe yapmaya teşebbüs'ten tutuklandı...

10 Eylül 2011 12:18  

 

Korgeneral Eröz de 'darbe yapmaya teşebbüs'ten tutuklandı...

'İnternet andıcı' davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Korgeneral Mehmet Eröz tutuklandı. 'Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri'' davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan 14 kişi arasında bulunan ve dün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine getirilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine çıkartılan Korgeneral Mehmet Eröz tutuklandı.

Öte yandan, Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şık ve Şener'e 15 yıla kadar hapis isteniyor. Tutuklu sanık gazeteci Soner Yalçın’ın ise, “Ergenekon silahlı terör örgütü amaçları doğrultusunda, 'kara propaganda' ve toplumu yanlış bilgilendirme faaliyetleri icra ettiği, bu amaçla diğer örgüt üyesi şüphelileri talimatlarıyla yönlendirdiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme" suçlarından 14 yıldan 34 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Merkez Komutanlığına teslim olduktan sonra Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine getirilen Eröz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Eröz'e, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından yasal hakları hatırlatılarak, yakalama emrine karşı beyanı alındı.

Mahkeme heyeti, Eröz'ün ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ile ''terör örgütü yöneticisi olmak'' suçlarından tutuklanmasını kararlaştırdı.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0