Konuşmacılara önce boya ve yumurta şimdi de 'idam urganı...'

03 Kasım 2010 02:32  

 

Konuşmacılara önce boya ve yumurta şimdi de 'idam urganı...'

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Hangimiz Laik Değiliz?' paneline konuşmacı olarak katılan Taraf gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ve ve Star gazetesi yazarı Mustafa Akyol'u protesto eden emekli Tümgeneral Osman pamukoğlu'nun başkanı olduğu Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) üyeleri ve Haydar Baş'çı BTP'li gençler, masalarına ilmik yapılmış 'idam urganı' attı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ailesi ile İstanbul'da bir restoranda otururken ÖDPlilerin yazar- şair Roni Margulies'in başından aşağıya bir kova boya dökmesi, Anayasa Referandumu öncesi, İstanbul'da 'Yetmez ama, Evet' kampanyası toplantısında Halkevleri yanlısı 'Öğrenci Kolektifleri' üyelerinin yazar Adalet Ağaoğlu ve hukukçu Osman Can'a yumurta atmaları, 'Roni/Coni' şeklinde ırkçı nefret söylemli pankart açmaları, ardından da yine ÖDPlilerin bu kez İzmir'de 'Yetmez ama, Evet' toplantısında Osman Can, Ferhat Kentel ve Roni Margulies'e yağlı boya atmalarının ardından bu kez de iş, 'idam urganı' atmaya kadar vardı...

Belediyenin Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ve Star Gazetesi yazarı ve televizyon programcısı Mustafa Akyol katıldı. Yazarlar, laiklikle ilgili görüşlerini açıklarlarken Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) ve Haydar Baş'ın Bağımsız Türkiye Partisi üyesi olduklarını söyleyen 15 kadar genç ayağa kalkıp protestoda bulundu. Konuşmacıların sözünü kesen protestocular, Taraf yazarı Oğur'a, “Gazetenizde şehit polislerimiz için ‘öldürüldü’ diye manşet attınız. Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamadınız. Sizi kınıyoruz” diye bağırdı.

Protestocular daha sonra yazarlar Yıldıray Oğur ve Mustafa Akyol'un masasına ilmek haline getirdikleri ipi attı. İdam urganı formunda bağlanmış ipi gören yazarlar şaşırırken, salon bir anda karıştı.

Saldırganlar, katılımcıların ve görevlilerin müdahalesi sonunda salondan çıkartılırken arbedede yaşandı, protestoculardan bazıları tartaklandı. Yazarlar, protestocuların çıkarılmasından kısa sonra sunumlarını tamamladı.

Saldırganlarsa, kendilerini dışarı çıkartanlar hakkında 'Türk Bayrağı'na saldırdıkları' gerekçesiyle şikayetçi olacaklarını ifade ettiler.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0