Konak Buluşması yapıldı…

20 Şubat 2010 18:18  

 

Konak Buluşması yapıldı…

Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir sol seçenek için… başlığıyla yapılan Konak Buluşması İzmirSOL merkez büroda gerçekleştirilen ilk geniş katılımlı toplantı olma sıfatını kazandı. Sunumların ardından sohbet atmosferinde devam eden ikinci bölümün sonunda gönüllülük temelinde Konak İlçe Temas Heyeti oluşturuldu.

Daha önce yapılması planlanan fakat Tekel işçileri ile dayanışma eylemleri nedeniyle ertelenen “Konak Buluşması” 19 Şubat 2010/Cuma günü İzmirSOL merkez bürosunda yapılan ilk geniş katılımlı toplantı olma özelliğini de kazanarak gerçekleştirildi.

Merkez Temas Heyeti ve İl Koordinasyon Kurulu üyesi İbrahim Akın, toplantı amacını ve formatını belirttiği açış konuşmasının ardından “4 Temmuz toplantısı”ndan bu yana merkezi düzeyde yürütülen çalışmaların, temasların, parti kurulma aşamasındaki son gelişmelerin, nasıl bir yol ve yöntemle partinin kurulacağının bilgilerini aktardığı sunumuyla konuşmasına devam etti.

İzmir Buluşmaları ve İl Koordinasyon Kurulu çalışmalarının bilgisini içeren yerel düzeydeki bilgilendirmenin sunumu İl Koordinasyon Kurulu üyesi Şenay Çağıran tarafından yapıldı.

Toplantının ikinci bölümünde, katılımcılar konuşmacılara sunumlarıyla ilgili sorular yönelttiler. Katılımcılardan gelen parti ismi, iletişim ağları ve bütçe soruları üzerine bu konularla ilgili bilgilendirme de yapıldı. Gerek konuşmacıların gerekse katılımcıların yanıtlarıyla toplantı sohbet atmosferine bürünerek devam etti.

Katılımcılar söz alarak, Konak ilçesinde önümüzdeki süreçte ilişki geliştirilmesi, daha kapsayıcı, daha geniş kesimlerlerle buluşulmasının önemini belirttiler. Yapılacak çalışmaların Koordinasyon Kurulu ile işbirliği içinde, herkesin katkı sunduğu yapılanma ile özellikle örgütlenmeye, ulaşmamız gereken kesimleri içimize katarak, yaygın biçimde genişlemeye yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirttiler. Parti isminin netleşmesiyle eylem ve etkinliklere ortak katılım, görünür olma, günlük hayata ve siyasete müdahele etme gereğinin öneminin vurgulandığı konuşmalar ve solda yeni bir merkez oluşturmak için yapılması gerekenlerle ilgili önerilerle toplantı sona erdi.

Toplantı bitiminde katılımcıların arasından gönüllülük esasında Konak Temas Heyeti oluşturuldu:

Ahmet Yenigün,

Atilla Kılınç,

Bülent Çuhadar,

Günay Can,

Hakan Avcı,

Hanife Erdemli,

Nedret Takyacı,

Recai Atalay


Arkadaşların gönüllü olarak yer aldığı heyet, katkı sunmak isteyenlerin katılımını sağlamak amacıyla açık uçlu bırakıldı.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0