Konak Belediyesi işçileri 84 gündür direniyor

20 Mayıs 2011 14:19  

 

Konak Belediyesi işçileri 84 gündür direniyor

Konak Belediyesi taşeron işçileri grevi 84. güne ulaştı. Açlık grevlerini 7 gün önce (13 Mayıs) ölüm orucuna çeviren işçilerin direnişi sürüyor.

Konak Belediyesi taşeron işçileri üç aya yaklaşan direnişleri süresince her seferinde farklı bir eylem biçimi denediler. En son ölüm orucu kararını "Öylede açız, böyle de açız" diyerek vermişlerdi.

Dünkü (18 Mayıs) eylemde Konak Belediyesi taşeron işçileri yeniden belediye binası çatısını işgal ettiler.

Bugün öğle saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan gösteri yürüyüşünde, oturma eylemini sürdüren işçilere zabıta ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi protesto edildi.

Grevdeki işçilerden Yüksel Eren "Sesimizi duymadıklarını düşünmüyorum bilerek ve isteyerek bizi açlık grevi yapmaya mecbur bıraktılar, onlarda bunun sonucuna katlanmak zorunda kalacaklar" diyerek CHP yönetimini bir kez daha uyardı.

İzmir Konak Belediyesine bağlı taşeron işçileri 25 Şubattan bugüne işlerine kadrolu ve sendikalı olarak geri dönmek için mücadele ediyorlar. Efekan adlı taşeron şirkete bağlı 120 temizlik işçisi sigortalarının yatmadığı ve iki aydır maaş alamadıkları için gece ve gündüz Basmane Meydanı'nda eylem yapıyor. İşçilerden Kubilay Koç, Ersin Polat, Çerkez Ceran, Selçuk Kamiloğlu ve Yüksel Eren açlık grevini sürdürüyor. (HK)

İzmir - BİA Haber Merkezi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0