Komisyondan geçti: Anadilde savunma hakkı yasalaşıyor...

16 Kasım 2012 08:28  

 

Komisyondan geçti: Anadilde savunma hakkı yasalaşıyor...

Açlık grevlerinin 65. gününde, grevin gerekçelerinden biri olan Anadilde Savunma Hakkı'nı düzenleyen tasarı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda, zaman zaman gerginleşen bir görüşmeyle kabul edildi. Artık sanıklar, mahkemelerde, kendilerini hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorlarsa o dili kullanacak.

Öte yandan, cezaevlerinde açlık grevini sürdüren PKK ve PAJK'lılarla dayanışmak için başlattığı açlık grevini Meclis'teki odasında sürdüren Diyarbakır illetvekli Leyla Zana, "Şu ana kadar hükümetten arayan olmadı. Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları gayet insani ve olumlu. Ancak sorunu Başbakan çözer" dedi.

Anadilde Savunma Hakkı'nı düzenleyen tasarı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda, zaman zaman gerginleşen bir görüşmeyle kabul edildi.

Tasarı, mahkemeye çıkartılan kişilere kendilerini hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorlarsa o dille ya da tercüman aracılığıyla savunma yapma olanağı tanıyor.

Tasarı ayrıca, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan evli hükümlülerin, 3 ayda bir kez olmak üzere 3 saatten 24 saate kadar eşleriyle görüşme yapabilmelerini de düzenliyor.

Sesonline.net, 15.11.2012

Son Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2012 08:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0