Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan

18 Temmuz 2012 16:40  

 

Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu, AKP'nin temel insan hak ve özgürlüklerine yönelik politikalarını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 34. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyuyla ikinci kez genel başkan seçildi.

Divan Başkanlığı'na ise 81 il başkanının imzasıyla gazeteci yazar Altan Öymen seçildi.

CNNTürk'ün haberine göre, kurultaya Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Sekreteri Haluk İpek ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar Gülriz Sururi, Musa Eroğlu, Suavi, Mustafa Özarslan, Onur Akın, Sadık Gürbüz ve Melike Demirağ da katıldı.

Bugün, Kurultay'ın ikinci gününde Kurultay Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine seçim yapılacak.

Kılıçdaroğlu'ndan mesajlar

"Sistemden beslenenler, değişime karşı çıkarlar. Tarihin her döneminde sistemden yana olanlar oradan beslenenler, hep değişime karşı çıkmışlardır."

"Biz ülkemizin, halkımızın çıkarları için, onların çıkarları üzerine inşa edilen bir değişim için yola çıktık ve yolumuzu sürdürmeye kararlıyız."

"Bilgi toplumu entelektüellerin katkısıyla, çabalarıyla gelişip, serpilecek. Ama maalesef entelektüellerin aşağılandığı, toplumda söz sahibi olmamaları için çaba harcandığı, hapislere atıldığı bir süreci yaşıyoruz."

"İster Kürt, ister Doğu, Güneydoğu, ister terör sorunu denilsin, ortada 30-35 yıldır bir cenaze duruyor ama kimse bunu kaldırmaya cesaret edemiyor."

"Yetki verin, halkın iktidarını kuralım Türkiye'yi anaların ağlamayacağı bir barış cennetine dönüştürelim."

"'Suriye'de katliam var' deyip, sabah akşam savaş tamtamları çalınırken, diğer yandan Ömer El Beşir'in Türkiye'de olması kabul edilemez. Uluslararası mahkemelerin mahkum ettiği bir katili, hangi yüz, hangi insan hakları anlayışıyla Türkiye'ye davet ediyorsun?"

"Siz, Yargıtay'a, Danıştay'a militan yargıç seçerseniz, bu ülkede tuz kokar, tuzun kokusu da bu ülkede yaşayan her insanın burnunda. Yargıya ve adalete duyulan güven sarsıldı."

"Silivri toplama kampını bütün dünyaya anlattık. Orada adalet yoktur. Yargıçların sanıkları hasım olarak görme alışkanlıkları var. Orada adalet dağıtılmaz, dağıtılan adaletsizliktir. Özgürlüğün kan davasıdır orada görülen."

"Kardeş kavgasının olmadığı, çocukların yatağa aç girmediği, barışın, huzurun, onurun olduğu bir ülke için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek. Bu süreçte destek, gönül veren, el veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0