Kılıçdaroğlu partide darbe yaptı: CHP'de bölünme tescillendi...

04 Kasım 2010 10:36  

 

Kılıçdaroğlu partide darbe yaptı: CHP'de bölünme tescillendi...

İttihat ve Terakki Partisi geleneği sürüyor. Darbe ile yönetimi ele geçirmeye çalışan güçler parti içinde kılıçlarını çekti. Kılıçdaroğlu 'darbe' ile Genel Sekreteri değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni yönetimden 3 isim verilen görevi kabul etmedi. Genel Sekreterliğe getirilen Nihat Matkap, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Gülsün Bilgehan, Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Gökhan Günaydın verilen görevi kabul etmeyince, Kılıçdaroğlu yeni isimler belirledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yeni yönetimini belirledi.

CHP'nin yeni genel sekreteri Süheyl Batum oldu. Delege oyunları ustası Sav şimdilik tasfiye edildi. Önder Sav, ''CHP kimsenin babasının malı değildir. CHP Genel Başkanı disiplin suçu işlemiştir. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir'' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Genel Başkan'ın toplamadığı bir Parti Meclisi karar alamaz. Cumhuriyet Halk Partisi 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Koltuklar kimsenin babasının malı değildir. Birileri 'hayır ben koltuğumda oturacağım, eğer bu koltuğu benim altımdan alırsanız ben başka işler yaparım' derse buna izin vermem'' dedi. CHP Gençlık Kolları üyeleri Parti Meclisi toplantısını bastı. Gençler 'Önder Sav nerede, biz orada' sloganları attı. Şu anda CHP'de iki MYK oluştu. 2 MYK da, parti binasında ayrı ayrı toplantı yapıyor... Partide tam bir bilinmezlik hakim...

KILIÇDAROĞLU: 'KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKTIK'

Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında, şöyle konuştu:

“CHP hukuka saygılı bir partidir. Başsavcının istediği değişkliği yapıp, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettik.

Genel başkanın toplamadığı bir parti meclisi toplanamaz. Toplanan arkadaşlarımızı seviyoruz ama hep hukuka sadık olmak zorundayız. CHP, 53 yıldır iktidar olamıyor. Koltuklar hiçkimsenin babasının malı değildir.

Örgütümün vereceği karara saygılıyım. Kim 'ben koltukta kalacağım' dersi buna izin vermem.

Statükodan en fazla şikayet eden benim. Partideki korku imparatorluğunu yıktık, ülkedeki korku imparatorluğunu yıkacağız. Halkımı seviyorum, gücümü halktan alıyorum, artık gücünü başka bir yerlerden alanlar partide olmayacak.

Başarısız olursak alnımızın akıyla gideceğiz. O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi.

CHP yeni yönetimi tek ses tek yürek olacaktır.

Ömür boyu koltuklarda oturanların CHP’ye ne verip vermediğini halka sorsun.

Tüzükteki tüm eksikleri gidereceğiz. Blok liste değil, çarşaf liste getireceğiz.

Kararlıyım, kararlılığımın desteğini halktan alıyorum. İzin verin, yetki verin CHP’yi Mustafa Kemal’ın özgür partisi yapacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Sekreterliği ve Parti Sözcülüğüne Süheyl Batum'un getirildiğini açıkladı.

YENİ YÖNETİM

» Gürsel Tekin: Örgütlenme ve Örgüt Yönetimerinden Sorumlu

» Hurşit Güneş: İdari ve Mali İşlerden Sorumlu

» Mesut Dere: Seçim ve Hukuk İşlerden Sorumlu

» Nisa Gök: Tanıtım Basın Propoganda

» Alaattin Yüksel: Yerel Yönetimler

» İzzet Çetin: meslek kurluşları sendikalar Stk'lar

» Oğuz Oyan: Dış İlişkiler Yurtdışı Örgütlenmeler

» Didem Engin: Kadın Çrgütlenmesi ve Kadın kolları

» Mehmet Zeki: Gündüz Gençlik Kolları

» Umut Oran: Rkonomik ve Mali Politikalar

» Mehmet Ali Özpolat: Halkla İlişkiler

» Sencer Ayata: Arge Bilim Yönetim Kültür Platformu

» Melda Onur: Parti İçi Eğitim

» Süheyl Batum: Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0