Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı için aday!

17 Mayıs 2010 13:38  

 

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı için aday!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından adaylığı gündeme gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bir haftalık bekleyişinin ardından Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kılıçdaoğlu, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Baykal’ın istifasının üzerinden bir hafta geçtiğini ve kurultaya doğru geri sayımın başladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülke gündemimizin olağanüstü yoğun olduğu bilginizdedir. Yaşanan sıkıntıların yurttaşlarımızı böylesine bunalttığı bir dönemde doksan yıllık köklü bir geçmişi olan partimizin adaysız, eli kolu bağlı olması düşünülemez. Bu dönemde partideki yeri ve konumu ne olursa olsun, tüm CHP’lilerin büyük bir sorumluluk duygusu içinde davranmaları, gereğin de ötesinde artık bir zorunluluktur. Partimize yönelik komploları bozmalıyız, kuşatmaları yarmalıyız.
Çalma, çırpma, korku ve baskı dönemini kapatıp, yolsuzluk yapanlardan hesap sormalıyız. İşsizlik ve çaresizliği yeneceğimizi haykırarak halka umut vermeliyiz. Daha önemlisi, önümüzdeki seçimlerde, halkımızın oyları ile iktidara gelebilmek için gerekli olan tüm hazırlıkları hiç zaman kaybetmeksizin başlatmalıyız. Bugün, bu hedefi gerçekleştirme yükümlülüğümüz var.

Seçmeni ve örgütü ile partimizin ve kamuoyumuzun gösterdiği büyük ilgi ve destekten güç alarak 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek olan 33. Olağan Kurultay’da CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum.

CHP örgütünün, parti yöneticilerimizin, milletvekili arkadaşlarımın bu kararımı bir ‘parti sorumluluğu ve partililik bilinci’ şeklinde değerlendireceklerini düşünüyorum. Tüm CHP ailesini güçlükleri birlikte göğüslemeye ve aşmaya çağırıyorum. Bu anlayış doğrultusu içinde onurla ve gururla sürdürmekte olduğum CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa ediyorum."

"CHP’DE DAHA DEMOKRATİK BİR YAPI OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasını basın toplantısını izleyen CHP’li yetkililerin alkışlarıyla karşılandı. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Baykal’la yeni bir görüşme yapmadığını belirtti. Önder Sav’dan destek aldınız mı?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Parti bilinci ve sorumluluğu içinde her partilinin çalışması ve ortak görüş beyan etmesi, destek vermesi gerektiğini ifade ettim. Sadece Sayın Sav değil partimizin örgütünün de belli bir görüş, belli bir anlayış içinde CHP geleneklerine, kültürüne uygun olarak benim adaylığıma destek vereceklerini umuyorum" dedi.

"Çarşaf liste konusunda bir açıklamanız olacak mı?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Hayır, o konular tümüyle spekülasyon, herhangi bir açıklama söz konusu değil. Ama CHP’nin daha demokratik, daha tutarlı, örgütüne güven veren, örgütün de güven duyduğu bir yapı oluşturmayı tabii düşünüyoruz" dedi.

"Baykal’la yeniden görüşür müsünüz" sorusunu ise Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

"Sayın Baykal’la her zaman görüşürüz, bizim partimizin önemli bir lideridir. Dolayısıyla bir kırgınlık, bir küskünlük diye bir şey söz konusu değil. Kendisinin her zaman bilgisinden, birikiminden yararlanacağız, bu da bizim temel görevlerimizden birisidir."

"İl Başkanları toplantısından Baykal’a yönelik bir bildiri çıkarsa o zaman tavrınız değişecek mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben tavrımı açıkladım, CHP’nin olağan kurultayında Genel Başkan adayı olacağımı açıkladım" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi ile görüşmek üzere Selvi’nin makamına gitti.
Öte yandan, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da saat 13.30’da toplanarak yeni bir değerlendirme yapacak.

MUHARREM İNCE: DESTEKLİYORUM

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti. İnce, ''Gelinen noktada Kılıçdaroğlu 'Ben adayım' diyorsa burda CHP'nin tüm delegelerinin bunun arkasında durması gerekiyor. Dururlar mı onu bilemem ama ben durmalıdırlar diyorum. Sayın Baykal şu ana kadar 'Ben adayım' demed. Deniz Bey bunu deseydi ben yanında olacaktım. Kamuoyundan destek alan bir arkadaşımız adaylığını açıkladı. Yapmamız gereken bunun arkasında durup partimizi iktidar yapmaktır. Genel Sekreterimiz Önder Sav deneyimli bir siyasetçidir. Bunu kabul edeceğini sanıyorum.''

2 KEZ ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

CHP'nin bu hafta sonu yapılacak kurultayında Deniz Baykal'dan boşalan genel başkanlık için aday olacağı iddia edilen Kılıçdaroğlu, daha önce iki kez aday olmayacağını söylemişti.

CHP'li muhalifler Baykal'a 'geri dönme' diyecek

Aralarında Ali Topuz ve Yaşar Ağyüz’ün de bulunduğu muhaliflerin bir bildiri yayımlayarak, Deniz Baykal’a “aday olma” çağrısı yapması bekleniyor.

Muhaliflerin aday olması halinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekleyeceği de belirtildi.


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0