Kıbrıs'taki genel greve İzmir'den destek

02 Mart 2011 17:03  

 

Kıbrıs'taki genel greve İzmir'den destek

Bugün Kıbrıs'ta yapılacak olan genel grevin yanında olmak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'la ilgili düşüncelerini dile getirdiği sözleri kınamak amacıyla DSİP, ÖSP ve Ege 78'liler Derneği, AKP İzmir İl Binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Nalan Damarsardı, 28 Ocak'ta yapılan toplumsal varoluş mitingine dikkat çekerek, Kıbrıs halklarının kendi kaderlerini tayin edebilmesi, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahale etmekten vazgeçmesini belirtti ve şu şekilde devam etti: "Mısır'da Mübarek'e halkın sözünü dinlemesini tavsiye eden Başbakan, Kıbrıs sorununa kibirli bir emperyalist gibi yaklaşmaktadır. Cemil Çiçek'in ırkçı bir söylemle "güneydekilere benziyorlar" açıklaması da AKP'nin İttihat ve Terakki geleneğinden devir alınan Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yıldır bildik ırkçı politikalarını sahiplendiğini göstermektedir."

"Türkiye, Kıbrıs halklarının kendi kaderlerini tayin etme isteklerine saygı göstermelidir. Başbakan, Kıbrıs'taki militarist işgal politikalarını savunmaktan vazgeçmelidir" denilerek basın açıklaması sona erdi.


Sinan Canbay

Son Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2011 18:13

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0