Kentlerde rant yarışı yaşanırken İzmir'e yaşam savunucusu başkan adayı

16 Şubat 2009 16:37  

 

Kentlerde rant yarışı yaşanırken İzmir'e yaşam savunucusu başkan adayı

Belediye Başkanlığı seçimi adı altında, kentlerde kıyasıya bir yağma ve talan yarışı yaşanırken, İzmir'de başkanlığa bir yaşam savunucusunun aday gösterilmesi İzmirlilerde "umut"ları yeniden canlandırdı.

"İzmir’i özgür, demokratik ve hepimizin olan, en yaşanılası kent yapacağız. İnsanı, doğayı, kentlerimizi sömüren kapitalist politikalara 'dur' demek için, özgürlük, eşitlik, adalet, barış ve demokrasinin tesisi bir araya geldik. İzmir’i tarihiyle, kültürel ve doğal zenginlikleriyle, barış içinde mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için kolları sıvadık. Ortak Yaşamı kolaylaştıran, kentleri doğayla ve tüm canlıların yaşam alanlarıyla uyumlu biçimde planlayacağız" cümleleri ile izleyecekleri politikaları özetleyen, yazarımız Arif Ali Cangı geçtiğimiz hafta İzmir'de düzenlenen toplantıyla, "Birlikte Başaracağız Platformu"nun İzmir Büyükşehir Belediyesi için bağımsız başkan adayı ilan edildi. 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci İşçi Partisi Girişimi (DİP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Mezopotamya Sosyalist Partisi-Girişimi (MESOP), Yeşiller Partisi İzmir Grubu, Sosyalist Emek İnisiyatifi (SEH), Demokratik Haklar Federasyonu, Kaldıraç, KÖZ, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) temsilcileri ile İzmir’de bulunan sendika, meslek odası yöneticisi, demokratik kitle örgütü temsilcisi, kadın, gençlik, çevre hareketi temsilcileri, yazar, sanatçı, öğretim üyesi ve bireysel katılımcılardan oluşan Birlikte Başaracğız Platformu İzmir adaylarını şöyle açıkladı:

» İzmir Büyükşehir : Arif Ali CANGI (Avukat) Bağımsız.
» Aliağa : Mehmet Emin EŞ – İnşaat Kalfası DTP
» Bayraklı : Semra UZUNOK - Eğitimci DTP
» Bayındır : Tacettin DOLU – Çiftçi DTP
» Bornova : Mehmet Kamil BAL – Emekli Öğretmen EMEP
» Buca : Aysun SOLAKOĞLU – Avukat DTP
» Çiğli : Hasan Hüseyin EVİN - Avukat EMEP
» Gaziemir : Şeyhmus SEYHAN – Emekli DTP
» Karşıyaka : Ayşegül ALTINBAŞ – Avukat ÖDP
» Karabağlar : Cemal COŞKUN – Serbest DTP
» Menemen : Nursel AYDOĞAN – Gıda Mühendisi DTP
» Narlıdere : Ertuğrul BARKA – Kimya Mühendisi EMEP
» Selçuk : Bedirhan ATAKLI – Çiftçi DTP
» Torbalı : Cengiz ULUSAN – İnşaatçı DTP

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0